Kikapcsolódási lehetőséget kínálnak

2022.07.30. 18:21

Egynapos vízitúrát szerveznek a Dráván

Egynapos Dráva túra? Közel Pécshez? A válasz: igen! Ha nincs időd hosszabb vízitúrára, de szívesen eveznél egyet a déli határvidéken, jelentkezz egy napos vízitúrárára egy különleges, érintetlen tájon. Ha egy nappal a túra előtt érkezel, akkor a szállásfoglalás lehetősége mellett, kipihenve evezhetsz másnap.

bama.hu (forrás: duna-dráva nemzeti park igazgatóság)

Forrás: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

Ezt a túrát azoknak ajánlja a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, akik már kipróbálták az evezést.

Mi a program? Mutatjuk!

A gyülekezés helyszíne: Szaporca, az Ős-Dráva Látogatóközpont, a recepció.

A túravezető tájékoztatóját követően buszra szállnak és elutaznak a jelentkezők a Vejti vízi turisztikai táborhelyig, ahol vízre szállnak a Dráván.

A táv húsz kilométeres, de a túrában résztvevők be fognak evezni szép holtágakba (vízállásfüggő) is, hogy minél többet lássanak a Dráva csodálatos vízi világából. A csapat együtt halad a túravezető vezetésével többnyire a bal parthoz közelebb, mert a jobb part már Horvátországhoz tartozik.

Európa egyik legtisztább vízű folyóján evezhetnek az érdeklődők, ahol a Magyarországon előforduló halfajok kétharmada megtalálható. Olyan ez, mint egy igazi ősvadon, háborítatlansága magával ragadó. 

A túra végállomása a Drávaszabolcsi híd. A túrázok felpakolják a hajókat egy utánfutóra és visszatérnek a Látogatóközponthoz.

Fakultatív programként ajánlja az Igazgatóság a major és a bemutatóterem megtekintését, ahol sok érdekességet lehet megtudni a Dráva élővilágáról és az itt élő emberekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!