Radírozzuk ki a különbségeket!

2022.07.27. 11:30

Iskolatáskát, tanszereket gyűjtenek a gyerekeknek

A kép illusztráció

Fotó: Havran Zoltán

Iskolatáska- és tanszergyűjtő akciót hirdetett idén is a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) – a „Radírozzuk ki a különbségeket!” felhívásra a felajánlásokat augusztus 15-ig várják a szervezők. Cél, hogy a nehéz helyzetben élő családok számára megkönnyítsék a tanévkezdést. 

Tavaly rekordot döntött az akció: a tárgyi és anyagi felajánlásoknak köszönhetően országszerte 1197 diák számára adtak át az életkoruknak megfelelő iskolatáskát és tanszercsomagot. Az összegyűjtött adományok összértéke megközelítette a hétmillió forintot. 

Idén a kitűzött cél, hogy legalább hétszáz gyermeknek segítsenek – az MRSZ tájékoztatása szerint magyarországi és kárpátaljai gyerekeket egyaránt támogatnak az összegyűlt eszközökből.

A felhívás szerint pénz- és tárgybeli adományokkal egyaránt hozzá lehet járulni az MRSZ munkájához. – Iskolatáska, füzet, toll, ceruza, radír, tolltartó, filctoll, zsírkréta, vízfesték, tempera, rajzlap, vonalzó, tornazsák, körző – ezek azok az eszközök, amikre a leginkább szükségük van a gyerekeknek. 
Fontos tudni, hogy a gyűjtés támogatottjai között számos felső tagozatos és gim­nazista diák is van, így a számukra megfelelő tanszerek is nagy segítséget nyújtanak. 

A tárgyi felajánlások személyesen leadhatók a Magyar Református Szeretetszolgálat országos irodáiban, valamint augusztusban országszerte több helyszínen tartanak áruházi gyűjtéseket, ahol szintén lehet csatlakozni a kezdeményezéshez. 

Anyagi felajánlással – internetes felületen, adományvonal hívásával - augusztus végéig lehet segíteni. A befolyó összegből a szeretetszolgálat munkatársai vásárolják majd meg a hiányzó tanszereket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!