Vigyázat, nem tévedés!

2022.07.12. 14:01

Most már hivatalosan is Drávacsehin van az ország legnagyobb labirintusa

Fotó: Czene Zoltán

Magyar rekord lett a Drávacsehin megépített szalmabála-labirintus, az erről szóló tanúsítványt a napokban kapta meg Németh Tamás polgármester.

Eddig az 519 bálából megépített zalakarosit tartották az ország legnagyobb labirintusának, ezt múlta felül az ormánsági felépítmény, amely több mint 650 bálából áll, a Kossuth Lajos utcai parkban.

Fotó: Czene Zoltán

A községvezető elmondta, Drávacsehin a fenntarthatóság és a természetközeliség gondolatának jegyében szalmabálákból, sárból és vályogtéglákból épített házak fejlesztési és építési projektje van folyamatban, erre a célra őriztek meg a tavalyi aratáskor közel ezer szalmabálát, amelyeket a tervezett építések megkezdéséig is szerették volna hasznosítani, így jött az ötlet, hogy az önkormányzat dolgozóinak segítségével labirintust építenek belőle. 

A 16,9x9,6 méter alapterületű (és két méter magas) szalmabála építmény alaprajzát előre megtervezték, és kitűzték a területen, s építéskor, Horváth Sándor fafaragó mester segítségével helyenként tartólécekkel megerősítették. Nyár végéig szabadon látogatható és kipróbálható. 

A magyar rekordhoz Nagy Csaba országgyűlési képviselő is gratulált Drávacsehi polgármesterének, és mindazoknak, akik részt vettek a munkában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!