A gyermekek sem unatkoztak

2022.08.12. 19:31

A siklósi könyvtárban köszöntötték az édesanyákat az Anyatejes Világnap alkalmából

Harmadik évben köszöntötték az édesanyákat Anyatejes Világnap alkalmából megtartott összejövetelen, a siklósi könyvtárban.

Zs. K.

Fotó: Shutterstock

Az immár hagyományos eseményen ezúttal is Riegl Gábor polgármester köszöntötte azokat az édesanyákat, akik anyatejjel táplálják a gyermeküket, függetlenül attól, hogy ezt mennyi ideig teszik. 

– Ilyenkor igyekszünk mindig valamilyen pszichológiai témát az anyák támogatására felsorakoztatni a programban, illetve egy zenés gyermekfoglalkoztató műsorral kedveskedni – mondta Wenhardtné Sipos Anita védőnő. Ez alkalommal egy pszichológus és egy mozgásfejlesztéssel foglalkozó szakember tartott előadást, mindketten az anya-gyermek kapcsolatot, és az anya lelki egészségét helyezték fókuszba, majd Manódallamokkal okoztak örömet a kicsiknek. 

Az Egészségügyi Világszervezet 1992. óta augusztus elsején emlékszik meg az Anyatejes Világnapról, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az anyatej egy kisbaba életében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!