Tóparti meló lesz

2022.09.30. 13:30

Figyelik és gyűrűzik a madarakat

Zs. J.

Fotó: Katona Tibor

Az Európai Madármegfigyelő Napok programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az idei rendezvényre október 1-2-án kerül sor. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, mint a BirdLife International hazai képviselője. 

Baranyában két helyszínen tartank madármegfigyelő napot: a csertői halastónál (október 1., 7.00-15.00 óra) és Sumonyban a Madárvonulás-kutató Állomáson (október 1-2., 7.00-15.00). Mindkét helyszínen terepi kirándulás,  madármegfigyeléssel, madárgyűrűzéssel vár a kiérkező segítőkre. Az akció egyben verseny is az európai államok között. A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik az országokat. Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt. Tavaly 365 ezer madarat számoltak össze Magyarországon, Baranyában . 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!