Több városba látogat

2022.09.14. 11:00

Hamarosan Pécsre ér a szabadulóbusz

Mint korábban már olvashatták, egy szabadulószobának berendezett lakókocsi érkezik városunkba, mely az emberkereskedelem áldozatainak sorsába enged betekintést.

Mohay R.

A Holland Rendőrség és a PTE ÁJK Emberkereskedelem Elleni Kutatócsoportja szervezésében megvalósuló projekt célja, hogy láthatóvá tegye az áldozatokat, felhívja a figyelmet a probléma súlyosságára, az áldozatok kiszolgáltatottságára. Továbbá az is, hogy aki gyanús esetekről szerez tudomást, ne hezitáljon a hatóságokhoz fordulni. 

Az Escapevan, azaz a „szabadulókocsi” több hazai városban megáll, Pécsen szeptember 22-én és 23-án lesz a Fürdő utcában 9.00 és 20.00 között. 
A kocsiban a látogatók megismerik Nóra történetét, akit először Magyarországon, majd Hollandiában kényszerítettek prostitúcióra, végül a hatóságok munkájának köszönhetően megmenekült. A szabadulószobából különböző feladatok útján lehet kijutni. Az interaktív feladatok megoldásával a résztvevők segíthetnek a virtuális áldozatnak, Nórának, megmenekülni. 

Közreműködnek a magyar rendőrség áldozatsegítő hálózatának tagjai, akikkel a látogatók elbeszélgethetnek az emberkereskedelem jelenségéről is. A programra minden érdeklődőt nagy tisztelettel várnak a szervezők. Különösen ajánlják a veszélyeztetett csoportokba tartozó személyeket gondozó, nevelő és oktató intézményeknek, hogy a fokozott veszélynek kitett személyek minél hamarabb megismerkedjenek az emberkereskedelem veszélyeivel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!