Segítség

2022.09.11. 14:17

Ismét támogatják a helyi szervezeteket

A Tesco Áruházlánc az „Ön választ, mi segítünk” pályázatának 11. fordulójában többek között autizmusban érintett családok közösségi összejövetelét, kreatív fejlesztőeszközök beszerzését, valamint az iskola és a családok közötti bizalmat erősítő szülői klub létrehozását támogatja Baranya megyében. Figyelemre méltó, hogy a helyi vásárlók a legtöbb voksot a „Lásd a világot autista szemmel” Egyesület autizmusban érintett gyermeket nevelő szülők közötti találkozókat szorgalmazó pályázatára adták le.

Zs. K.

Fotó: Bach Máté

Az akció keretében országosan több mint 2,1 millió zsetonnal szavaztak az áruházlánc vásárlói, a vállalat pedig összesen 42 millió forinttal járul hozzá 169 nyertes projekt megvalósításához. 

Baranya megyében 9 pályázatra voksolhattak a vásárlók július 1. és augusztus 7. között. A helyi szervezetek a támogatásnak köszönhetően például óvodai fejlesztőeszközök beszerzése, kreativitást fejlesztő játékokkal felszerelt játszóház vagy az iskola és a családok közötti együttműködést erősítő, szülőknek szóló interaktív foglalkozások is megvalósulhatnak a régióban. 

Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázati célok megvalósításához.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!