Pécsiek, figyelem!

2022.09.16. 17:31

Jövő év elején is átadják a Tüke-díjat, már várják a jelöléseket

Egy korábbi díjátadó illusztrációja.

Immár huszadik alkalommal adják át 2023. január 21-én a Tüke-díjat. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is arra kérik a megyeszékhely lakóit, hogy tegyenek javaslatot arra a személyre, aki kiemelkedően sokat tett Pécs városáért, tevékenységével segítette a város fejlődését, hagyományainak őrzését, önálló szellemiségének, arculatának megvalósítását, és ezért méltó lehet a 20. Tüke-díj elismerésre.

– Az Alapítvány jövő januárban hatodik alkalommal adja át az Ifjúsági Tüke-díjat, amelyet olyan pécsi születésű, legfeljebb 30 éves polgár kaphat, aki kimagasló tanulmányi, tudományos, kutatói, művészeti, alkotói, vagy sporteredménnyel, illetve az élet bármely területén kifejtett példamutató cselekedettel járult hozzá a közösség életéhez – tájékoztatta lapunkat a Tüke Alapítvány nevében Halmos Gábor, kurátor. 

Hozzátéve, hogy a jelöléseket, mindkét díjra, indoklással ellátva a [email protected] címre, vagy a Tüke Alapítvány levélcímére (7624. Pécs, Szent István tér 17.) kérik elküldeni 2022. október 12-én 12 óráig.

Mint ismeretes Pécs város szabad királyi rangra emelésének napja előtt tisztelegve 2004 óta minden évben hagyományosan január 21-én adják át a Tüke-díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!