Energiaválság

2022.10.12. 16:58

A most leállított díszkivilágítás negyedébe sem kerül a pécsi polgármester kocsijának

Meglehetősen éles kontrasztra hívták fel a figyelmet olvasóink, akik azt nehezményezik, hogy miért veszik el tőlük ebben a helyzetben a tv-torony kivilágítását, míg az aranytartalékokkal rendelkező vagyonos pécsi polgármester a kisemberek pénzéből béreltet magának autót, amit magáncélokra is használ.

Bóka Máté

Szimbolikus lépés a tv-torony és a pécsi városháza díszkivilágításának korlátozása – ezt közölte még kedden Ruzsa Csaba MSZP-közeli pécsi alpolgármester azon az MSZP-s Nyőgéri Lajos alpolgármesterrel tartott a sajtótájékoztatón, amin bejelentették, hogy 104 pontos intézkedési csomagot hoznak létre. Azonban az is kiderült, hogy évente a két attrakció mindössze 1,5 millió forintba kerül az önkormányzatnak, de mivel nem minden este szüntetik meg a díszítést, ezért ennek nagyjából felét takarítják meg ezzel a lépéssel. 

Ha szimbolikus a lépés, akkor lapunk ennek kapcsán arra a jobboldali ellenzéki felvetésre is rákérdezett, hogy ideje lenne a tanácsadók, biztosok, ügyvédek kifizetéseit is korlátozni, ám ettől mereven elzárkóztak. 

Pár százezret spórolhatnak meg

Olvasónk a cikkünk után arra is felhívta a figyelmet, hogy amíg a baloldaliak évi pár százezer forintért szimbolikusan lekapcsolják a díszkivilágítást, amit 140 ezren láthatnak, élvezhetnek, addig a vagyonos, mecseki villában élő polgármesternek 4 millióért bérelnek autót, aki azt még magáncélra is használhatja. Szerintük az lenne a minimum, ha a városvezetők előbb a saját luxusukról mondanának le szimbolikusan. 

Alváskényelmi csomag is van benne

Mint megírtuk, a polgármester idén sem engedett a jóból: ismét a Skoda 272 lóerős, 4x4 hajtású csúcsmodelljét béreltette magának közpénzből, amibe a pihentető alváshoz külön takaróval ellátott alváskényelmi csomagot is beszereztetett a baloldali politikus – legalábbis ez derült ki még abból a nagyon részletes, több oldalas dokumentumból, amelyet még az év elején tettek fel a városi honlapra és amely a polgármesteri autóval szemben támasztott kritériumokat sorolja. A polgármester a közpénzből fenntartott gépjárművet magáncélokra – például nyaralásra, üdülésekre, wellnessezésre – is használhatja egy korábbi kérésének megfelelően.

Ott se volt a városvezető

Péterffy Attilától egyébként az év egyik legfontosabb, legfajsúlyosabb témájáról tartott keddi sajtótájékoztatón nem lehetett kérdezni, mert a polgármester azon meg sem jelent, csupán a helyetteseit küldte el arra, holott számtalan dolgozó pécsit érintenek az intézkedései. Az eseményen viszont ott volt a Magyar Szocialista Párt városi elnöke is, aki az újságírók mögött ülve hallgatta az MSZP-sek prezentációját. Péterffy később csupán a Facebookon emlékezett meg az eseményről. 

Nem bírta cérnával az MSZP-s

Nyőgéri Lajos pécsi alpolgármester az egyik kérdésünk után válasz helyett a lapunk munkatársát kezdte el kérdezgetni, hogy "mit szeretne", ami miatt viszont fel kellett világosítanunk, hogy egyelőre a politikusnak tesznek fel kérdéseket a sajtótájékoztatón és nem fordítva. Egyébként a szóban forgó kérdéskörben Nyőgéri nem is lehet illetékes, hiszen gazdasági kérdésről van szó, ő pedig korábban éppen azért nem lett a gazdasági bizottság elnöke, mert kiderült, több cégével szemben is eljárt a cégbíróság. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!