Szezonzáró Őszi Gurulás

2022.10.22. 15:49

A pécsi főtérről indult el a motoros karaván (Galéria)

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Szezonzáró Őszi Gurulást a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület.

Fotó: Laufer László

Az idei évzárót szombatra időzítették, az újdonsága az volt, hogy míg a korábbi években a motorosok az Expo Centernél gyülekeztek, és onnan együtt gurultak a Széchenyi térre, most Pécs főterén volt a gyülekezési pont.

– Nem csak ebben változtattunk, hanem újdonság az is, hogy a belvárosi éttermekben, üzletekben és boltokban fogyasztanak a Szezonzáró Őszi Gurulásra érkező motorosok – említette Kékes Ferenc, az egyesület egyik alapító tagja, a téren elhelyező sátor alatt, ahol az adminisztráció (regisztráció, tombola, adományok gyűjtése) zajlott.

A gyülekező 11 órára hirdették meg a szervezők, akik a közösségi oldalukon felhívták a motorosok figyelmét, hogy a Széchenyi térre csak észak felől (alagút) lehet bejönni, ahol a polgárőrség és a rendőrség vigyázta a rendet. Szép számmal jöttek is a motorosok, fél tizenkettő körül már a tér lassan telítődött. Mint Kékes Ferenc lapunknak elmondta, az idei szezonzáróra 500-1000 motorost várnak, hogy a térről elindulva Villányba guruljanak. 

– Illa-berek, nádak erek, a motorosok jó emberek – említették meg a motorosok. Hogy ez mennyire igaz, az abban is látszott, hogy a motorosok vigyáztak a rendre, nem szemeteltek, illedelmesek voltak, illetve a Dél-Dunántúli Motoros Egyesültről elmondható, hogy évente számos jótékonysági akciót szervez.  

Az egyesület tíz éve alakult, de már megalakulásuk előtt megrendezték a őszi illetve a tavaszi gurulást, amelyet azóta rendszeresen megtartanak, illetve az ő kezdeményezésükre a HUMDA Magyar Autó-Motorsport, a Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. motorosbarát szalagkorlát elhelyezését valósítja meg több olyan útszakaszon, amit a motorosok kedvelnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!