Idén sem maradhatott ki

2022.10.22. 20:00

Szüreti Gördülő Dűlők: közel százan tekertek szombaton a borvidéken

Szombaton rendezték meg a már hagyományos Szüreti Gördülő Dűlőket, ez alkalommal közel százan tekertek a Villányi Borvidék dűlőin.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Hendinger Zsófia

Az eredetileg szeptember közepére tervezett élménybringatúrát pótolták most szombaton a kerékpározás, a gasztronómia és a finom borok kedvelői. Akkor az esős időjárás miatt kellett elhalasztani a programot, most viszont szép időben összesen 86-an jelentkeztek a Villány-Siklósi Borút Egyesület által szervezett népszerű rendezvényre. 

Sokan a helyszínen váltották meg a jegyüket Villányban Gere Tamás&Zsolt Pincészeténél, majd innen indultak el a három útvonal (17, 20 és 30 km-es túraút) egyikén. Mint a korábbi években, így most is öt-öt frissítőállomás várta a kerékpárosokat a különböző pincészeteknél, valamint a Göntér dombon. Itt megszokott, hogy a siklósi Gasztro és Borbarátnők Borrendjének finomságokkal megtöltött asztaláról falatozhattak a résztvevők. Ez az állomás ezúttal is a bringások kedvence volt.

Hendinger Zsófia borúti menedzser, szervező elmondta, a legnépszerűbb táv ezúttal a leghosszabb, 30 kilométeres volt, ez az útvonal Kisjakabfalván a Jackfall Bormanufaktúrát, Villánykövesden a Blum Pincét, Palkonyán a Trifla Kóstolóházat, Vokányban a Trinitás Sajtműhelyt érintette, és mindegyik táv esetében a Siklósi Vár volt az utolsó állomás, ahol REDy kóstolóval és – az elővételes jeggyel rendelkezőket – egytálétellel várták a szervezők. Mindenki egyénileg, a saját tempójában haladhatott, az állomások sorrendje szerint.

Fotó: Hendinger Zsófia

– A következő eseményünk 2023. januárjában a Vince nap lesz, ahol szervezett buszos túrákon lehet állomásokhoz látogatni. A friss információkért érdemes a megújult honlapunkat figyelni – mondta a borúti menedzser. A Villányi Borvidék megújult honlapján egyébként a pincészetekről, a szállásadókról, éttermekről is információk és tájékoztatók várják az érdeklődőket. Ezen kívül például a különböző helyszínek által szervezett Márton napi programok között is böngészhetnek a látogatók, és most egy játékra is invitálják a honlapot felkeresőket: aki október 31-ig feliratkozik a hírlevélre, az akár szállásutalványt, vacsorautalványt, borkóstoló utalványt, bowlingpálya használatot, bortúrát, a szarvasgomba workshopon való részvételt és értékes borválogatásokat is nyerhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!