Végre parkolhatnak

2022.11.26. 21:11

Autók lakhatják be a rezidencia udvarát

A pécsi belváros egyik patinás épületének látványos átalakításával költözhetett a Munkácsy utcai korábbi rendelőintézetbe egy modern orvosi központ, illetve irodák és hetvennél több lakás. A Munkácsy Residence valóban magas nívóját csak a saját parkolóhelyek hiánya ronthatta. Eddig.

sz. zs.

Az energiaválság ugyanis a beruházóval ellentétben a már ott lakóknak kedvező fordulatot hozott e szempontból. Az eredeti tervek ugyanis arról szóltak, hogy az építkezés újabb ütemeként a mostanáig egy felvonulási terület látványát nyújtó udvarban egy további lakóegységet húznak föl. Ám ahogyan Kisgyörgy Zsolt, a beruházó Arriendo Estate Kft. ügyvezetője beszámolt róla, az energiaárak elszabadulása, az építkezéssel járó költségek emelkedése ellehetetlenítette számukra a projekt folytatását.

Ám az értékes udvar nem marad parlagon: parkolóhelyeket alakítanak ki a területén. A napokban már meg is kezdődtek a földmunkák, a talaj kiegyenlítése után készülő síkbetonalapon térkövezéssel zárul majd a munka. Pontosabban annak egyik fázisa, hiszen a tervezett 35 új gépkocsibeálló kisebb része fölé egy könnyűszerkezetes tetőt is felhúznak majd. Mindezt a még szükséges tereprendezéssel, némi füvesítéssel, parkosítással megkoronázva – ha már egy rezidencia parkolójáról beszélünk.

Amint az ügyvezetőtől megtudtuk, a sorompóval zárt parkolók megvásárlására, bérlésére elsősorban az épületben lakóknak és bérlőknek nyílik lehetősége. Ezzel együtt mégiscsak javítva a környező utcák parkolóhelyzetét is, hiszen a várhatóan jövő év legelejétől az udvarba beállni tudó 35 autó eddig nyilván a környéken elfoglalt helyei így is felszabadulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!