Fél órán át lehet ügyet intézni

2022.11.11. 17:21

Hétfőtől ideiglenesen már csak mobilposta jár több baranyai faluba

Hétfőtől már csak mobilposta fog járni több baranyai faluban, így Baksán, Berkesden, Drávaszabolcson, Töttösön, Lippón, Szajkon, Hetvehelyen, és Hobolon jövő héttől mindössze 30-40 perc áll majd a lakosság rendelkezésére ügyeik intézésére.

Zs. K.

Fotó: Huszár Márk

Mint arról korábban beszámoltunk, Komlón 4,  Pécsen pedig 9 posta zár be, és a hirdi fiókra is lakat kerül egy időre a Magyar Posta döntésével. Az energiafelhasználás csökkentése érdekében országosan 210 településen 366 posta működését szüneteltetik ideiglenesen. 

Mint közleményben tájékoztattak, azokon a településeken, ahol több szolgáltatóhely működik, ott a fennmaradó szolgáltatóhelyek megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják az ügyfeleket, míg ahol csak egy posta működött, ott mobilposta segítségével lesznek elérhetők a szolgáltatások. A változás – mint írják – nem érinti a postai küldemények házhoz kézbesítését.

Ezzel együtt a Magyar Posta Zrt. több átalakítási projektet hajt végre, melynek eredményeként csoportos létszámleépítésre vonatkozó szándékot jelentettek be, ez összesen mintegy 300 munkavállalót érint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!