Házelnöki látogatás

2022.11.09. 19:22

Kövér László: „A nép akaratát tolmácsoljuk”

MW

Fotó: Laufer László

Országjáró fórum keretében találkozott a Fidesz Baranya 1-es választókerületi segítőkkel, aktivistákkal, az értelmiségi holdudvar tagjaival szerdán kora este Kövér László, az Országgyűlés elnöke a megyeháza dísztermében.

Őri László megyei közgyűlési elnök köszöntőjében hangsúlyozta: a cél most az, hogy áttekintve az elmúlt heteket, hónapokat, közösen merítsenek erőt az új küzdelmekhez. Elmondása szerint Pécsett az elmúlt hetekben bebizonyosodott az, amit országosan is tapasztalhattunk, nevezetesen, hogy baloldal a szankciók pártjára állt – a helyi városvezetés a pécsi Fidesz frakció összes jobbító javaslatát lesöpörte az asztalról.

Kövér László a rendezvény előtt lapunknak elmondta: a konzultációs kampány zajlik éppen, és bizonyára sokan tisztában vannak ezzel, de hasznos lehet mindenkit megerősíteni abban, hogy nagyon fontos a kitöltés. Erre már csak azért is nagy szükség van, mert amikor a kormány a brüsszeli bürokratákkal felveszi a harcot a nemzeti érdekek érvényesítése érdekében, akkor erre támaszkodhat, ez alapján mondhatja, hogy a nép akaratát tolmácsolja.

– Fontos, hogy elmondhassuk azoknak, akik nap mint nap a demokráciadeficittel és a jogállamiság hiányával vádolnak minket, hogy mi, amikor kifejtjük az álláspontunkat, most éppen a szankciók kérdésében, akkor a magyar emberek véleményét tolmácsoljuk, ők vannak a szavaink mögött. Merthogy mi megkérdeztük a magyarokat. Tisztelettel kérdezem a másik oldalt: ők kiket is képviselnek?

 – mondta Kövér László.

Hoppál Péter államtitkár a fentiekhez hozzátette: mi a normalitást valljuk, azon az oldalon állunk, és ezt egyre több európai állam ismeri fel. A szankciós politika ugyanakkor nem a normalitás felé mutat, hanem Európa csődjét vetíti előre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!