Kívánságlista

2022.11.20. 07:02

Rászoruló gyerekek álmai és kívánságai teljesülhetnek

Idén is meghirdette Kívánságlista programját a Magyar Református Szeretetszolgálat – ezúttal is nehéz körülmények között élő gyermek karácsonyi kívánságait teljesíthetik az adományozók, a támogatásokra november 30-ig nyílik lehetőség.

Wald Kata

Három évvel ezelőtt, 2019-ben indította útjára a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány a Szeretetdoboz– Kívánságlista programját, amelyen keresztül nélkülözésben élő gyermekek egyéni kívánságait lehet teljesíteni. 

Már az akció első évében több mint ötszáz gyermek ünnepét sikerült így szebbé varázsolni. Az elmúlt három esztendőben összesen több mint ötezer-ötszáz kisgyermek karácsonyát tették boldogabbá az adományozók önzetlen segítségükkel.

A Szeretetszolgálat honlapján elérhető kívánságlistán lehet megismerni, hogy a gyermekek milyen karácsonyi ajándékra vágynak. Egy szép meleg télikabát, fülhallgató, játékbaba, melegítőnadrág, focilabda – többek közt ilyen kérések olvashatóak a felsorolásban. A kívánságlistán rengeteg ruhanemű, vagy csizma is található, de sokan kértek játékot, sportfelszerelést, könyvet vagy elektronikai eszközt. 

A támogatásra a következő módokon nyílik lehetőség a Magyar Református Szeretetszolgálat tájékoztatója szerint: a listáról ki kell választani az ajándékot, majd azt megvásárolni és valamilyen módon eljuttatni a Szeretetszolgálathoz. Ha ez valamilyen nehézségbe ütközik, akkor fel lehet ajánlani az ajándék ellenértékét, amit aztán az alapítvány munkatársai megvásárolnak. 

A segélyszervezet felhívja a figyelmet arra, hogy a gyerekek számára akkor lesz igazán meghatározó az élmény, ha pontosan azt kapják, amit kértek. 
Az ünnep előtti hetekben az adományokat a Szeretetszolgálat munkatársai a szülőknek adják át, hogy karácsonykor ők legyenek azok, akik meglepik gyermeküket, így erősítve a gyermek és szülő közti szeretetkapcsolatot, és visszaadva az anyukáknak, apukáknak is az ajándékozás örömét. 
Az ajándékokat vagy a megvásárlásukra szánt pénz­adományokat november 30-ig várják.

A templomokban is gyűjtést szerveznek

Árpád-házi Szent Erzsébetnek, a segítő szeretet példaképének ünnepére november 19-én, szombaton került sor – ehhez kapcsolódva, a Magyar Katolikus Püspöki Kar (MKPK) körlevelének megfelelően november 20-án, vasárnap a templomokban a Katolikus Karitász javára tartanak gyűjtést. – Bizalommal kérjük híveinket, hogy november 20-án, vasárnap perselyadományaikkal is segítsék egyházunk karitatív és szociális szolgálatát, amely Isten gondviselő, irgalmas szeretetét mutatja fel – áll a hírlevélben. Az összegyűlt adományokat az egyházmegyei karitászközpont koordinálásával a plébániai karitászcsoportok használják fel segítő szolgálatukhoz. 

Közben zajlik a Katolikus Karitász Segítő Kéz nevet viselő, október 26-án indult akciója – a november 25-én véget érő adománygyűjtés célja, hogy két hónappal karácsony előtt felhívják a figyelmet mindazokra, akik a mindennapi életben komoly nehézségekkel küzdenek a kialakult válsághelyzet miatt. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!