Fák a holnapért

2022.12.10. 15:03

Jól halad a faültetési program Szászváron

Összesen 56 fával gazdagodott Szászvár az ősz folyamán, köszönhetően a Szent István Közösségi Ház kezdeményezéséhez csatlakozó helybélieknek.

20221128 Nyírszőlős A korábbiak mellett új fásítási programba kezdett Nyíregyháza, összesen nyolc helyszínen ültetnek. Aki fát ültet, bízik a jövőben – tartja a mondás, és a Nyíregyházán élők nap mint nap tapasztalhatják, hogy az önkormányzat bízik a jövőben, hiszen saját fásítási programjai mellé minden új lehetőséget megragad. Így történt ez az idén is, amikor csatlakozott a Mol- Új Európa Alapítványa által indított VárosFa elnevezésű programhoz. Fotó: Gazdag Mihály GM Kelet-Magyarország

Fotó: Gazdag Mihály

Az intézmény szeptember elején felhívásában arra kérte a lakosságot, hogy akinek lehetősége és kedve van, ültessen egy fát az udvarába, kertjébe, és fotózza le, a képet pedig küldje be. Az is csatlakozhat a projekthez, akiknek nincs helye a faültetésre – bármelyik közterületen, például a játszótéren, a strand, vagy a Bányász park területére is telepíthető növény.


A mozgalmat az intézmény a „Szászvári Baba Vagyok” program mintájára indította, amelynek során pár éve minden újszülöttet, a baba nemétől függően kék vagy rózsaszín zászlóval és kedves sorokkal köszöntenek Szászváron. Ehhez hasonlóan az „Ültess Fát a Holnapért” mozgalom keretében minden új fáról hírt adnak.
A fotók folyamatosan érkeztek az elmúlt hónapokban, és azokat közzé is tették a közösségi ház internetes közösségi oldalán.

 

Címkék#faültetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!