Hűsítő ligetek

2022.12.01. 17:44

Megyénk intézményei is zöldülhetnek a bank által

A K&H Bank a fenntartható fejlődést fókuszba állítva K&H hűsítő ligetek programot indított, melynek keretében 555 fát és 1110 cserjét ültet el összesen 100 oktatási intézményben országszerte a 10 millió Fa Alapítvánnyal együttműködve.

Zs. K.

A kép illusztráció

Fotó: Hüvösi Csaba

A kezdeményezés a gyerekek környezettudatos neveléséhez is hozzájárul. A szeptemberben meghirdetett pályázati felhívásra nagyon rövid idő alatt 487 intézmény jelentkezett, és kért fákat, cserjéket az udvarukra. Baranya megyében a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda, valamint a pécsváradi, a szentlászlói és a görcsönyi általános iskola nyert, így ezek udvarát zöldítik a program keretében.

A K&H hűsítő ligetek megvalósulásához egyébként a bank ügyfelei is hozzájárultak, hiszen a szeptember 19. és október 31. közötti digitális fizetések után a pénzintézet a saját bevételéből 10 forintot különített el a kezdeményezés létrehozására. Az összegyűlt összeget a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvány kiegészítette, így 50 millió forintból valósul meg a program jövő májusig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!