Zacskóban kirakott adomány

2022.12.28. 18:35

Sokan juttatnak ételt a nélkülözők asztalára

Jó látni, hogy ilyenkor, a karácsonyi ünnepeket követően sok kuka oldalára zacskóban ki van készítve a megmaradt ünnepi étel a rászorulók számára.

W. K.

Fotó: Nagy Balázs

Az is jó érzéssel tölt el, amikor arról olvasok, vagy látom a hírekben, hogy a segélyszervezetek ilyenkor, a tél végi ünnepek kapcsán különösen odafigyelnek arra, hogy a nélkülözők asztalára is meleg étel kerüljön. Ugyanakkor más időszakokban se szabad megfeledkezni a szükséget szenvedőkről. Én például hétvégente rendszeresen a vasárnapi ebédből igyekszem a rászorulóknak is adni – a kukára fellógatott zacskó minden alkalommal gyorsan eltűnik, és biztos vagyok benne, hogy jó helyre kerül.

Ennek az olvasói sms-nek kapcsán sokakban felmerülhet, hogy annak idején milyen remek kezdeményezés volt az Irgalmas templom illetve kórház melletti kerítésen kihelyezett ételdoboz, amibe bárki kitehette a rászorulóknak szánt elemózsiát. Amit azok rendszeresen el is vittek. Nagy kár, hogy egyesek visszaéltek a jótékonykodással, civakodtak az ételen, így megszűnt az ételadományozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!