Szabadidő

2022.12.30. 21:58

Sport és fitneszpark épül a Zengőalján

A mecseki túráiról amúgy is híres Zengővárkony ezúttal saját sportos-szabadidős fejlesztés elé néz: az önkormányzat 46 millió forintos nyertes TOP Plusz pályázata jóvoltából a gyerekeknek játszótér, a felnőtteknek fitneszpark épülhet a településen a tavaszig.

Sz. Zs.

Fotó: Nagy Zoltán

A „Sportosabb Zengővárkonyért! – Sport és Szabadidő park létesítése” projekt keretében  

a játszótér mellett sportpályák készülnek, számos sporteszközzel várva, és helyben tartva a szabadidejét aktívan eltölteni kívánó lakosságot. Az új parkban futópálya is épül, egyéni vagy csoportos edzési lehetőségeket nyújtva, a környéken egyedülálló pumptrack-pálya pedig a fiatalabb korosztály sportolással egybekötött kikapcsolódását szolgálja. A kültéri pingpongasztal és a szabadon hagyott, füves részek a családi és közösségi időtöltésnek kedveznek. Mindez környezetbe illő új utcabútorokkal, modern napelemes közvilágítással. 

A zöldfelület megújítása is fontos része a fejlesztéseknek: egy cserjesor ültetésével takarásban marad a park, másrészt a fásítással, ligetes kialakítással a nyári melegben is számíthatnak a sportolni vágyók a természetes hűsítő árnyékra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!