Öltöztessük karácsonyi illatba otthonunkat

2022.12.23. 21:11

Ünnepi hangulatot varázsolhatunk egyszerű összetevőkből

A karácsony iránti nagy rajongók már november végén, december elején ünnepi illatokkal árasztják el otthonukat, hogy emeljék a várakozás meghitt pillanatait. Hogyha az ünnepek alatt is szeretnénk, hogy téli, fűszeres aroma lengjen minket körül, akkor az alábbi ajánlott trükköket, praktikákat érdemes alkalmazni.

Cz. E.

Fotó: Inna Vlasova

Az egyik pécsi család otthonát minden karácsonykor szegfűszeggel megtűzdelt narancs dekorációk is díszítik. Ezeket általában a gyerekek készítik el, mert élvezik, hogy egy évben egyszer, úgymond játszhatnak az étellel. A gyümölcs és a fűszer ezen együttese villámgyorsan képes megteremteni a karácsonyi hangulatot.

Vannak azonban azok, akik a fahéjra esküsznek. Vesznek pár egész fahéjat, amelyet átkötnek szép szalagokkal, és elhelyezik a ház különböző pontjain, hogy árassza magából a fűszeres aromát. 

A legszimbolikusabb karácsonyi illat a fenyőé. Így sokak szeretik díszítőelemként és plusz illatforrásként is alkalmazni a karácsonyfa mellett. A szállítás, díszítés közben letört vagy a metszés, csinosítás közben levágott ágakat összegyűjtik, majd csokorba kötözik, és vázába teszik. Ezt követően kimaradt dekorációs elemekkel díszítik, és azokban a helyiségekben helyezik el, ahová a másik szobában álló karácsonyfa illata nem száll át.

Nem egy családban készítenek igazi aromakombót zsákokba zárva, amelyet szintén a gyerekek tesznek össze különféle hozzávalókból. Leggyakrabban szárított narancshéj vagy almaszelet, fahéj, szegfűszeg kerül a kis tasakba. A zöld gondolkodás egyre nagyobb tér nyerésével gyakran a vett kiszsák helyett feleslegessé vált ruhaanyagokba teszik a összetevőket, és kötik össze madzaggal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!