Folynak a nyomozások

2023.01.04. 19:50

Számos súlyos ügy folytatódhat Pécsen az új évben is

Nem lesz könnyű az idei esztendő a pécsieknek, hiszen a 2023-as év második felétől – nem hivatalosan ugyan, de – elindul a jövő évi választási kampány. Így az elmúlt három évben takaréklángon működő baloldali önkormányzat is várhatóan rákapcsol. Azonban súlyos árnyékot vet Péterffy Attila polgármesterre és a baloldali koalícióra, hogy nyomozások indultak a regnálása alatt.

Bóka Máté

Nyár óta tarthat az a nyomozás, amely kapcsán vélhetően operatív eszközöket is igénybe vett a hatóság, hiszen egyes források szerint titkos hangfelvételek buktathatták le azt a folyamatot, ami a Városházán mehetett a pécsi önkormányzati lakások kiutalásaikor. A nemzeti oldal már korábban közölte, hogy az alapos gyanú szerint a baloldalon egyesek kenőpénzért adtak ki lakásokat az elmúlt években, s az ügyben ügyészségi nyomozás van folyamatban. 

A közvetlen környezetében nyomozhatnak 

Péterffy Attila pécsi polgármester az ügyben meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott, holott a közvetlen környezetében dolgozó, információink szerint egyik alpolgármesterének bizalmas munkatársa kerülhetett a nyomozók célkeresztjébe, míg a másik személy a Pécsi Ellátó Központ berkeiben dolgozott.

Különös körülmények között távozott

Ettől a cégtől meglehetősen különös körülmények között távozott még az előző vezető 2021 áprilisában, miután Péterffy Attila eltávolította a posztjáról. A volt igazgató azóta nem beszélt a nyilvánosság előtt, ugyanakkor elképzelhető, hogy a nyomozók őt is megkereshetik, hogy tanúskodjon a lakások kiutalásával kapcsolatban, hiszen tudomásunk szerint nem kizárt, hogy éppen abba bukott bele, hogy ellenállt a különböző kéréseknek. A cég élére hosszú ideig nem találtak jelentkezőt, az eltávolított vezető is csupán megbízott vezetőként dolgozott. 

Lemutyizott szerződést emlegetnek

A nemzeti oldal egyébként egy másik gyanús ügyletre is felhívta a figyelmet tavaly ősszel, mint a Fidesz-KDNP közölte: "néhány hete volt csak pozícióban a baloldal, de máris egy előre lemutyizott tanácsadói beszerzési eljárásra derült fény".

Vádlotti képviselő is lehet

Hosszú vajúdás után végül a Mandulás kemping és Bőrklinika botrányos értékesítése, csereügylete is megtörtént, amivel lapunkban már többször foglalkoztunk, és nem kizárt, hogy idén a nyomozóhatóságok ezt az ügyet is részletesebben megvizsgálják. Éppen ezért mondhatta Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető Bodnár Imre MSZP-s képviselőjelöltséggel is próbálkozó ügyvéd újabb több milliós baloldali városházi megbízása kapcsán, hogy akár vádlotti képviselő, azaz a baloldaliak védőügyvédje lehet belőle.

500 lakást is eladhatnak

A baloldali önkormányzat egyébként tavaly novemberben azt is bejelentette, hogy 500 önkormányzati lakás értékesítése is készülhetnek, egyelőre azonban erre még nem került sor, de nagyobb, összességében több száz milliós ingatlanok már kalapács alá kerültek.

Visszaéléssel gyanúsítják a vezetőt

Tavaly augusztusban derült ki az is, hogy hivatali visszaéléssel és hivatali kötelesség megszegésével gyanúsította meg a rendőrség a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét is, aki azonban tagadta az ellene felhozott vádakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!