Közgyűlés

2023.02.21. 10:20

16 milliárdos adósság miatt Péterffy-dollárokat kaptak a pécsi baloldaliak (Frissítve)

Alig egy héttel a költségvetés elfogadása után ismét üléseztek a pécsi képviselők. Gyurcsány Ferenc pártjait fiatalok szembesítették azzal, hogy 16 milliárdos adósságot halmoztak fel.

Bóka Máté

Fotó: Laufer László

Matheovits László társával a közgyűlés elején minden baloldalinak kiosztott egy, Péterffy Attila pécsi polgármester arcképét ábrázoló, Péterffy aranyrúdjaira utaló „dollárt”.  A pénz hátoldalára azt írták, hogy „2048-ig fizetik a pécsiek a 16 milliárdos Péterffy-adósságot”.

Az akció során volt olyan képviselő, aki „takarodjatok innen!” felszólítással, más pedig a tiltakozó lapok lesöprésével reagált a fiatalok kritikáira.

A Dunántúli Naplónak Matheovits László elmondta, hogy arra szerették volna felhívni a pécsiek figyelmét, hogy a Péterffy Attila vezette baloldal nagyon durván eladósítja a várost, és már most 16 milliárdos adóssággal rendelkezik Pécs. A csecsemőktől a nyugdíjasokig ez fejenként 150 ezer forintot jelent. Hozzátette: további akciókat is terveznek, tudják a kereteket, ameddig el lehet menni, ellenben szeretnék ráirányítani a figyelmet a városvezetés súlyos hibáira, és arra, hogy ez így nem mehet tovább.

Sík László Lajos hiába nyomta

A  nyugdíjaskorú Sík László Lajos már régi motoros a pécsi közgyűlésben, ennek ellenére nem sokszor fordulhatott elő vele az, ami kedden reggel. A szocialista politikus ugyanis hiába nyomta meg a gombot, és jelentkezett szólásra, egyszerűen rá se hederítettek a pulpitusról a városvezetők. Végül Sík László benyelte a dolgot, bizottsági elnökként hallgatott, és halkan méltatlankodott a helyén.

Péterffy-adósság helyett „valamit” írt a propaganda

A városi propagandalap főszerkesztőjének, Nimmerfroh Ferencnek a tudósítása arról tanúskodik, hogy fogalma sincs arról, hogy mi történik a közgyűlésen. A 16 milliárdos pécsi adósság felhalmozása miatt készült, a balliberálisoknak átadott Péterffy-dollárok kapcsán annyit tudott írni, hogy „valamit” osztottak a közgyűlésen.

Azért lehet ez így, mert a közpénzből fizetett szocialista-DK közeli társaságtól egyetlen helyszíni tudósító sem jelent meg a Városházán. Holott a Pécsi Kommunikációs Központ székhelye gyalogosan 500 méterre van a Széchenyi tértől, amit 5 perc alatt lehet megtenni a legnagyobb internetes térképszolgáltató számításai szerint, további 2 percet vehet még igényben felsétálni a lépcsőn az emeleti terembe.

Megjött a házi sajtó

Miután megírtuk, hogy nincsen senki jelen az 500 méterre lévő Pécsi Kommunikációs Központ részéről a közgyűlésben, 12 óra előtt nem sokkal, az ülés kezdete utána több mint két és fél órával megérkezett a házi propaganda a Városházára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!