Nagy siker

2023.02.10. 16:32

Díjazták a dunaszekcsői mézeskalács szakkör munkáját

Az Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) lehetőséget biztosít a közművelődési intézményeknek szakkörök szervezésére, ahol régi mesterségek kitanulását teszi lehetővé a jelentkezők számára.

Zs. K.

Fotó: New Africa

Dunaszekcsőn tavaly novemberben mézeskalács szakkör indult, nagy sikerrel és lelkesedéssel.

Az NMI idén januárban Himnusz 200 elnevezésű pályázatot hirdetett, ahova a szakkörtagok a szakkörüknek megfelelő technikával készíthettek a Himnusz által ihletett alkotásokat. Az országosan több mint száz jelentkezőből 15 alkotást díjaztak, melyben egyedüli baranyaiként a dunaszekcsői szakkör munkáját is elismerték, amelynek köszönhetően nem egy, hanem két szakkört indíthatnak.

A tagok: Baloghné Kiss Gyöngyi, Bogos Dóra, Mózes Maja, Király Ildikó, Schmidt Gabriella, Treutz Tímea. A nyertes pályaművet és a többi alkotásukat az érdeklődők a Művelődési Ház kistermében tekinthetik meg, a kiállítás az 1848-as szabadságharc alkalmából rendezendő ünnepi műsor keretein belül nyílik meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!