Látogatható az állandó levéltári kiállítás

2023.03.03. 19:28

Az idegenvezetéssel egybekötött ingyenes látogatásokra szombati napokon nyílik lehetőség

W. K.

Újra látogatható márciustól a Pécsi Egyházmegyei Levéltár Székeskáptalani Levéltára és az állandó levéltári kiállítás. Az idegenvezetéssel egybekötött ingyenes látogatásokra az év egészében, meghatározott szombati napokon nyílik lehetőség: márciusban 11-én, és 25-én, áprilisban 15-én és 29-én, valamint a tavasz folyamán május 13-án és 20-án is várják az érdeklődőket. Az év további hónapjaiban, július és november kivételével szintén két-két szombati napon van lehetőség a levéltár megtekintésére, a meghirdetett időpontok a Pécsi Egyházmegye honlapján elérhetők.

- Az idegenvezetői tájékoztatással egybekötött ingyenes látogatásra a levéltár honlapján az Intézmény/Levéltár-látogatás menüpont alatt lehet regisztrálni, legkésőbb a látogatás megelőző nap 12 óráig - közölte a Pécsi Egyházmegye. A program szombatonként minden alkalommal délután 3 órakor kezdődik majd.

Márciustól a kiállítás látogathatósága mellett az is újdonság, hogy emelkedtek az E-archivum regisztrációs díjai. A Pécsi Egyházmegyei Levéltár tájékoztatója szerint öt évvel E-archivum szolgáltatásuk indulása után először, 2023. március 1-től gazdasági okokból - azaz értékkövetés, árfolyam-változás - emelkednek a felhasználók által fizetendő díjak. Eszerint a két hetes (15 napos) hozzáférés 2500 helyett 3500 forintba kerül, a három hónapos (90 napos) hozzáférésért az eddigi 5000 helyett 7000 forintot kell fizetni, ha pedig valaki az egy éves (365 napos) elérési lehetőséget választja, annak ára 15000 helyett márciustól 18000 forint. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!