Itt kezdődik számukra a gyógyítás

2023.03.11. 16:32

Az orvostudomány rejtelmeit ismerhették meg a kicsik a Teddy Maci Családi Napon (Galéria)

Gyerekzsivajtól volt hangos szombat délelőtt a pécsi orvosi kar épülete, ahol idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Teddy Maci Családi Napot.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

Játékos formában megismerhették a gyerekek az orvostudomány minden titkát március 11-én a pécsi orvosi egyetem aulájában. A Teddy Maci Családi Napra a szervezők, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi és Gyógyszerésztudományi Kar, valamint a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesülete ebben az évben is számos új programmal készült a régi jól bevált programok mellett.

– Meztelen volt, mindenét láttam 

– mondta egy ötéves kisfiú, mikor édesapja azt kérdezte tőle, hogy mit látott a Maci kórházban. A kisfiú elbeszéléséből kiderült, hogy a macit megoperálták, és a műtét sikerült. A maci mama mikor az altatásból felébredt,  rögtön az unoka macikat kereste. Volt belőle elég sok, hisz minden kisgyermek a kezében saját kis plüssét tartogatta. 

A Teddy Maci Családi Nap tizenegy évvel ezelőtt indult el hódító útjára. Idén a szervezők több mint ezer résztvevőt vártak, ami a reggeli forgatagból ítélve meg is valósult. 

A helyszínen megszólítottuk a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesület Teddy Maci koordinátorait, Korucz Odett-tet, Németh Nórát, Lakatos Lillát és Torma Dalmát, akik elmondták, hogy a családi napra évről-évre egyre több résztvevő érkezik, ezért idén sokkal több standdal, programmal készültek. A szervezők a szülőkre is gondoltak. A rendezvényre gyerekorvosokat is meghívtak, akikkel külön lehetett konzultálni, de az egészséges táplálkozásról is sok mindent megtudhattak a felnőttek.

– A kisfiam óvodájában volt kirakva egy plakát, onnan hallottunk az eseményről. Nagyon érdeklődő a fiam, szereti a kihívásokat. Abban a korban van, hogy minden érdekli, most az orvostudomány. Lehet, hogy orvos lesz 

– mondta Schönberger Tamás. 

Népszerű volt a tűzoltókocsi

A zsúfolásig megtelt aulában egy fiatal lányt szólítottunk meg, akiről kiderült a Maci patikában ügyelt. Pál Klaudia Cintia negyedéves gyógyszerészhallgató közölte, hogy a gyerekek nagyon érdeklődők voltak, a legjobban a kenőcsök tetszettek nekik, amit saját maguk is elkészíthettek. Az orvosi egyetemről kilépve az udvaron rengeteg gyermek állta körül a tűzoltóautót, amit a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület révén érkezett meg a Teddy Maci Családi Napra. A kicsik legjobban annak örültek, hogy beülhettek az óriási piros járműbe, és közelről megnézhették a tűzoltókocsi felszerelését. A tűzoltók mellett, rendőrök, mentősök és a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület is képviseltette magát a rendezvényen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!