Bor és pálinka

2023.03.15. 15:26

Ismét megrendezik Görcsönyben a Lévay Józsefről elnevezett versenyt

Görcsönyben az elmúlt években elmaradt a szokásosnak mondható borverseny, idén tavasszal az önkormányzat újra kiírja a Lévay Józsefről elnevezett versenyt, melyre már nem csak borokat, hanem pálinkákat is várnak.

Zs. K.

Fotó: Pesthy Márton

- Azon görcsönyi és környékbeli termelők jelentkezését várjuk, akiknek borai nem kerülnek kereskedelmi forgalomba. Most minden házi pálinka tulajdonosa megmutathatja, hogy az övé a legkiválóbb lélekmelegítő – mondta Kőszegi Tamás, Görcsöny polgármestere. 

Jelentkezni a könyvtárban lehet legkésőbb március 20-án 9 óráig. A borokat felcímkézve, ½ literes palackban, a pálinkákat pedig 2 dl kiszerelésben várják. A verseny eredményhirdetésére március 25-én 18 órától, egy ünnepség keretében kerül sor az iskola ebédlőjében. Az aranyérmes borok oklevelet és kupát is kapnak. A többi helyezett (ezüst és bronz) oklevélben részesül. Különdíjban részesül: Görcsöny legjobb bora, az év bora Görcsönyben. A díjazás a pálinkák esetében is ugyanez. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!