Egy napra bezárnak a bevásárlóközpontok is

2023.03.14. 11:24

Március 15-én az állandó kiállítások ingyen látogathatók, így például a Zsolnay Múzeum is

Idén március 15-e, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója szerdára esik, így ezen a napon a bevásárlóközpontok, illetve az üzletek, boltok többsége zárva tart.

Zs. J.

Fotó: Lang Róbert

A patikák közül is csak az ügyeletesek lesznek nyitva, amelyek az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján (nor.ogyei.gov.hu) kereshetők ki.

A MÁV-Volán-csoport portálunkhoz eljuttatott közleményéből megtudhattuk, hogy szerdán ünnepi menetrend szerint közlekednek a vonatok, előtte és utána munkanapi menetrend érvényes. A vasúttársaság felhívta az utasok figyelmét, hogy március 15-én a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity-vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően, illetve egyes sebesvonatok is több kocsival indulnak. 

A Volánbusz járatai március 15-én, szerdán, a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek, míg a nemzeti ünnep előtti és utáni napokon, március 14-én és 16-án a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben. Változik a pécsi Tüke Busz társaság menetrendje is, az autóbuszok a szabadnapokra érvényes menetrend szerint közlekednek. 

A Tüke Busz Zrt. felhívta a figyelmet, hogy az ügyfélszolgálati irodája és bérletpénztárai ezen a napon zárva tartanak, így a menetjegy elővételben viszonteladói partnereiknél vagy mobilapplikációban vásárolható.

Ha valaki érdeklődik a kincsek, festmények iránt, annak érdemes március 15-én előre tájékozódni, hogy melyik múzeum lesz nyitva, mivel arra is van lehetőség, hogy a kiállításokat ingyen nézhessük meg ezen a napon, mivel a nemzeti ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) a vonatkozó jogi szabályozás értelmében az állandó kiállítások megtekintése ingyenes, az időszaki tárlatokra a kedvezmény már nem vonatkozik. Mint megtudtuk, a Janus Pannonius Múzeum, a Modern Magyar Képtár és a Zsolnay Múzeum lesz nyitva, amelyek szerdán ingyen látogathatók. A szigetvári Zrínyi-várba a várbelépő díjtalan, ugyanakkor a kiegészítő szolgáltatásokra ez már nem vonatkozik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!