A részvétel ingyenes

2023.03.17. 13:56

Nemzetiségi társas színezi a pécsváradi teadélutánt

Ismét játékos közösségépítő programra várja kortól függetlenül az érdeklődőket a Pécsváradi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Sulikönyvtár.

Sz. Zs.

Fotó: Ground Picture

A Társasdélután a teaklubban című programon március 22-én, azaz jövő szerdán 16.30-tól, a Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola könyvtárában (Kossuth Lajos u. 39-41.) gyerekek, szülők és nagyszülők együtt játszhatnak, beszélgethetnek történelemről, családsorsokról, és arról, hogy miért is olyan fontos generációk együttes játéka.

Az érdeklődők kipróbálhatják a a német önkormányzat által frissen az iskolának ajándékozott Der Weg – Ungarndeutsche Zeitreise című társasjátékot is. Az egyelőre ötszáz példányban – főként települési német önkormányzatoknál és azok klubjaiban – létező játék különlegessége, hogy amolyan nemzetiségi időutazásként a magyarországi németek történetébe kalauzolja el a játékosokat, népviseletbe öltöztetett figurákkal végigvezetve a bejárandó úton.

A társasdélutánon a részvétel ingyenes – csak annyit kérnek a szervezők, hogy a teához egy bögrét mindenki vigyen magával.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!