Más hibája miatt büntetik a diákot

2023.03.17. 11:24

A kimaradt járat miatt igazolatlan órát kapott az unokám – dühöng olvasónk

Kimaradnak a helyi járatok, ami kellemetlenségeket eredményez – panaszolják olvasóink.

W. K.

Fotó: Karnok Csaba

– Csütörtökön reggel kiment az elsőéves gimnazista unokám az újhegyi buszmegállóba, a helyi járat azonban nem érkezett, a következőre pedig negyed órát kellett várnia. Így elkésett az iskolából, amiért igazolatlan órát kapott. Tűrhetetlennek tartom, hogy a Tüke Busz képtelen úgy közlekedtetni a járatait, hogy a gyerekek odaérjenek időben az iskolába. Aztán a közlekedési társaság mulasztása miatt a diákot büntetik. És nem babra megy a játék! Ha összegyűlik a 90 igazolatlan óra, elveszik a családi pótlékot. Én nagyszülőként egyedül nevelem az unokám, a családi pótlék nélkül nagy bajban lennénk. A sofőrök bérét meg kell emelni, és akkor talán a járatkimaradások is megszűnnek! – adott hangot felháborodásának olvasónk. 

Más a következőt írta: – A pécsi tömegközlekedésben való részvétel stresszmentesnek nem nevezhető. A késések és járatkimaradások rendszeresnek mondhatók, így nem csoda, hogy az emberek inkább autóba ülnek, hogy időben célba érjenek. Utána meg panaszkodunk a pécsi levegő minőségére. A tömegközlekedést kell normalizálni, annak sok mindenre van kihatása – osztotta meg véleményét olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!