Egy havi pénzük maradt

2023.03.08. 16:41

Segítségre van szüksége a Nevetnikék Alapítványnak

Otthont már adtatok, most adjatok minket a beteg gyerekeknek! – kéri a Nevetnikék Alapítvány.

Cz. E.

Fotó: Löffler Péter

Az alapítvány pécsi házában játékkészítő műhelyeket, valamint kórházlátógató önkéntesek képzéseit tartják, de mind hiába, mert anyagi segítségek és támogatások nélkül nem tudják folytatni tevékenységüket.  

Rengeteg olyan gyerek van, akik hónapokra ágyhoz vannak kötve, és szükségük van a Nevetnikékes önkéntesekre, akik figyelnek rájuk, babusgatják és tanítják őket. De még kevesen vannak, ezért az alapítvány több önkéntest szeretne kinevelni. 

A Nyári kórház bezárása miatt másfél évvel ezelőtt az alapítvány elveszítette helyét. Ebben a nehéz szituációban fogott össze a közösség, amelynek eredményeképpen vásárolni tudtak egy házat, amit aztán felújítottak. Mindeközben pedig számos kórtermet, kórházi folyosót, rendelőt kifestettek a régióban, valamint több száz gyerek a kezelőágyról lemászva választhatott magának egy Nevetnikékes játékot. Ez pedig mindannak a 450 önkéntesnek köszönhető, akik segítették az ott dolgozók munkáját. 

A költségeik annyira megnövekedtek a közösségi összefogassál vásárolt ház fenntartása, a megnövekedett létszám és a bővülő eszköztár miatt, hogy mára már csak egy havi tartalékuk maradt. A programok, amiket több száz gyermekhez juttatnak el havonta 5 millió forintba kerülnek. Ezt az összeget részben rendszeres támogatókkal, részben az adó egy százalék felajánlásból, részben vállalati támogatásokból és pályázatokból terveznek összegyűjteni. De a jelenlegi nehéz helyzetben egyre kevesebb támogatás érkezik be hozzájuk, így utolsó havi pénzüket égetik.  

Havonta egy ezressel már egy foglalkozás hűtőmágnes készítéséhez hozzá lehet járulni, havi háromezerrel pedig egy napi fűtésdíjukat lehet átvállalni, valamint cégek csapatépítőn való részvétellel nyújthatnak segítséget. 

Az alapítvány munkáját és fennmaradását a Nevetnikék honlapján támogathatjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!