Bejárás

2023.03.16. 22:00

Térfigyelő kamerák telepítésére készülnek Szászváron

W. K.

Illusztráció

Fotó: Frank Yvette

Készül az új térfigyelő rendszer kiépítésére a szászvári önkormányzat, a közelmúltban a fejlesztés helyszínein bejárást tartottak, adta hírül internetes közösségi oldalán Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere.
A település a közlekedés- és közbiztonság javítását elősegítő fejlesztésekre - amelyeket a beérkezett lakossági igények alapján határoztak meg - nyert támogatást a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület közreműködésével.

Az új térfigyelő rendszer két központtal működik majd: egyik a közösségi háznál, a másik a tűzoltó szertárnál kap helyet. - Kamerák kerülnek a közösségi házhoz, a sportpályához, az általános iskolához, a Vékény felől bevezető úthoz, valamint a temető főbejáratához és a sírkert környékére - közölte Vidák Krisztina. A Szászváron már régóta tervezett fejlesztéssel cél az illegális hulladéklerakások, valamint a közterületi rongálások visszaszorítása.
A közlekedés biztonsága érdekében a Diófa utcába két forgalomlassítót, valamint hét közúti jelzőtáblát telepítenek: a Vár, a Nefelejcs, a Hóvirág, a Dózsa György, valamint a Meggyes utcákhoz sebességkorlátozó táblák kerülnek ki, a Meggyes utca és az Ady Endre utca kereszteződésénél pedig elsőbbségadás kötelező tábla segíti majd a közlekedést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!