Nyáron kezdődnek a munkálatok

2023.03.24. 11:46

Vonzóbbá teszik a fejlesztések Szederkényt a fiatalok számára

Hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására Szederkényben, a Szederkény mozgásban - sport és rekreáció minden korosztálynak elnevezésű projekt megvalósítására.

Zs. K.

Fotó: Nagy Zoltán

Az önkormányzat a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében több mint 239 millió forint támogatást nyert egy komplett, a település három helyszínét érintő fejlesztésre. 

A beruházás célja, hogy vonzóbbá tegyék a települést a fiatalok számára. A községvezetők olyan fejlesztéseket képzeltek el, amelyek kimozdíthatják őket – s az idősebbeket is – a képernyők elől, s Szederkényt egy igazán vonzó, fiatalos, lendületes hellyé varázsolják. 

A projekt része a Sica park néven tervezett park a falu központi részén, ahol szökőkút, fitneszpark, szabadtéri színpad is helyet kap, továbbá a régi moziépületben (felújítása után) kialakítanak egy ifjúsági klubot is. A fejlesztés harmadik elemeként pedig egy gördeszkás és bringaparkot terveznek a pizzéria mögötti üres önkormányzati telken. 

Maml Balázs, Szederkény polgármestere elmondta, amennyiben minden akadálytalanul halad, akkor a nyáron megkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!