Zónákra osztják a várost

2023.04.20. 10:30

A helyi igényekhez igazodik az új buszmenetrend Komlón

Néhány nap múlva gyökeresen megváltozik a komlói helyi tömegközlekedés: május 1-jétől közvetlen autóbuszjáratokkal átszállásmentesen elérhetővé válik a legtöbb városrész, egyes helyközi járatokon pedig helyi jegyekkel és bérletekkel is lehet utazni.

W. K.

Fotó: Laufer László

Már csak néhány nap és teljesen új vonalakon, teljesen új, a lakossági igényekhez az eddigieknél jobban igazodó, a városrészeket közvetlenül összekötő menetrend szerint közlekednek a helyi járatok Komlón. Ezzel egy időben, május 1-jétől újításként a zónás bérleteket is bevezetik. 

Az önkormányzat a Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés Bloggal együttműködve indított kommunikációs kampányt annak érdekében, hogy a legapróbb részleteket is megismertessék az utasokkal. Az egyszerű átláthatóság érdekében városrészenkénti bontásban teszik közzé a tudnivalókat, így mindenki előre meg tudja tervezni az utazását, és annak is utána tud nézni, hogy milyen bérletet kell májusra vásárolnia.

- Újítás, hogy Mecsekjánosi, Gesztenyés és Sikonda felé, illetve felől a helyi járatok mellett ezentúl a helyközi autóbuszokkal is lehet utazni, hiszen ezeken a busztársaság a komlói helyi jegyeket és bérleteket is elfogadja - emeli ki a Blog hivatalos internetes közösségi oldalán. - A minden részletet tartalmazó menetrendi füzet hamarosan kapható lesz a Volánbusz pénztárában - teszik hozzá. 

A május 1-től hatályos menetrendi változásokról szóló közleményében a Volánbusz Zrt. a következőkre hívja fel a figyelmet: -  A helyi járatok vonalszámozása megváltozik, ahogy a helyi díjszabás is. Mint írják, a közlekedési vállalat az egyvonalas bérletek mellett bevezeti az új, városrészi, azaz zónás bérleteket, melyek ára 5500 forint lesz - Komló május 1-jétől tömegközlekedési szempontból négy zónára oszlik. 

A díjszabással kapcsolatban a Volánbusz Zrt. hangsúlyozza: a menetjegyek, az egy- és összvonalas havi bérletek, valamint a tanuló, illetve nyugdíjas havi bérletek változatlan áron elérhetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!