Egy séta is belefér

2023.04.07. 15:45

Fókuszban a vidéki élet - Szaporcára várják az érdeklődőket

Április 8-án megkezdődik a Vidéken jó! Alapítvány őszig tartó rendezvénysorozata, amelyet a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert hálózat program keretében valósítanak meg.

Zs. K.

Fotó: AS

A szombati esemény fókuszában a vidékre költözés, vidéki élet, az ökológiai, környezet-, és értékközpontú szemlélet áll.

 A Szaporcai Cifraházban szombaton 13 órakor Ruprech Judit 2022-ben Hemző Károly-díjat nyert fotóriportjának kiállítása nyílik. A pécsi fotográfus az ökoközösségeket bemutató fotóesszéiben a humánumnak és a közösség erejének döntő jelentőségét hangsúlyozza. 

A kiállításon a Nyimi Öko Közösség életéről készült képeket tekinthetik meg az érdeklődők. 13:30-tól sétára invitálják a résztvevőket a szomszéd faluba, Tésenfára, a Vidéken Jó! Alapítvány másik helyszínére, az értékőrző felújításon átesett parasztházhoz, ökokertbe, és Kovács Gyula pórszombati Tündérkertjéből származó, őshonos fákból álló fiatal gyümölcsösébe. 

15 órától Dr. Farkas Judit kultúrantropológus, egyetemi docens tart előadást a hazai ökofalvakról. 16 órától az előadók, a kiállító, a házigazdák és meghívott érintettek, gazdálkodók beszélgetnek vidékre költözésről, ott maradásról, lehetőségekről, a vidéki életmódról, az ökoközösségekről. A programok ingyenesek, az eseményeken kínált helyi és környékbeli termelői ételek és italok megvásárlásával a szervező alapítvány munkáját támogatják a rendezvény résztvevői. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!