Bejelentkezett a polgármesteri székért

2023.04.25. 19:20

Független jelölt is indul az MSZP-DK-s Péterffy Attila ellen

A Gyurcsány Ferenccel és Márki-Zay Péterrel együttműködő Péterffy Attila mellett már biztosan bejelentkezett a polgármesteri székért Komáromi István, aki függetlenként szeretne elindulni a jövő évi választáson. Komáromi azt mondja, magántőkéből, egy valóban elérhető méretű és költségvetésű akvaparkot is tető alá tud hozni befektetői körökkel.

Bóka Máté

Fotó: Laufer László

Az egykori MSZP-s pécsi alapszervezeti titkár, Komáromi István már évekkel ezelőtt hátat fordított a szocialista pártnak, és ellene még Tóth Bertalan, a szocialista párt elnöke bírósági eljárást is indított, amit aztán el is bukott a pártvezér. Tóth Bertalanék már 2019-ben is Péterffy Attila mögött sorakoztak fel, így tett a DK is. 

Akkoriban Péterffy azt hitette el magáról, a politikában nem jártas pécsi közembereket megtévesztve, hogy független. Ennek érdekében egy civil szervezet mögé bújva mert csak elindulni, hiszen Gyurcsány Ferenc pártjainak logójával, nevével aligha nyert volna választást. Péterffy most azonban már kénytelen volt felvállalni, hogy az MSZP indítja a 2024-es önkormányzati választáson, a DK-sokkal pedig még vélhetően mennek a belső alkuk, pozíciós helyezkedések, hogy ki milyen közpénzforrások felett rendelkezzen majd.

Ilyen körülmények között vállalja ismét, 2019 után, a megmérettetést a 2024-es választáson Komáromi István, aki most is azt mondta, hogy továbbra is függetlenként szeretné vezetni a várost, hogyha bizalmat szavaznak neki. Hozzátette: megválasztása esetén minden pártnak, civilnek a jó ötleteit, elképzeléseit támogatni fogja. A független polgármesterjelölt a Garancia Zrt. vezérigazgatója volt, így komoly gazdasági tapasztalattal rendelkezik. 
Komáromi István a Péterffyék idején megrekedt több mint 120 milliárdos vágyálommá hizlalt akvaparkfejlesztés kapcsán arról beszélt, hogy megépíti a fürdőkomplexumot, ami azonban nem tévesztendő össze a tüskésréti elképzelésekkel. 

– A város déli felében egy magánbefektető valósítja meg a fejlesztést, a városnak ez nem kerül egy fillérjébe sem

 – mondta Komáromi István. – A magánbefektetők termálkutat fúrnak a területen, várhatóan 800–1500 méter között 80 Celsius-fokos melegvíz lehet a mélyben. A geológiai szakvélemény szerint ugyanis Pécs alá is behúzódik az a vízkészlet, amely jelenleg Bólynál is elérhető. A befektető a fúrás, a fürdőkomplexum építésének a költségeit is állja, illetve meghatározott ideig üzemeltetné is a létesítményt, a bevételekből, a profitból fedezné a kiadásait.

Komáromi elmondta, a fúrást már idén nyáron elvégzik, ezt követően indulhat el a munka, aki leszögezte, hogy a jelenlegi Péterffy-féle MSZP-DK-s városvezetésnek nem fogja a beruházás részleteit, helyszínét elárulni, mert attól tart, hogy az elképzelést magukévá teszik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!