Szeretethíd

2023.05.13. 11:33

A program keretében a templomok környezete is megszépül

Baranyában is több helyen épül május harmadik hétvégéjén a Szeretethíd.

W.K.

Képünk illusztráció

Fotó: Huszár Márk

A Magyar Református Szeretetszolgálat programja során 2009 óta minden évben Kárpát-medence-szerte tesznek önkéntesek ezrei a környezetükért és a közösségükért – vármegyénkben is több településen csatlakoztak az idei kezdeményezéshez.

Siklóson a parókia és gyülekezeti ház rendezésére vállalkoztak a jelentkezők, Sellyén a templom környékét teszik majd rendbe. Kistótfalu és Újpetre önkéntesei a Vokányi Általános Iskola udvarának takarítását vállalták feladatként, ezen kívül festés, udvarrendezés, kertépítés is része a május 20-i programjuknak. 

Dencsházán a templom környékének megtisztítását tervezik, szemétszedéssel, virágok ültetésével egybekötve – a környezetszépítésbe a gyerekeket is bevonják. Drávafok és Kétújfalu református gyülekezete, az általános iskola felső tagozatosaival karöltve azt tűzte ki célul, hogy a Covid után idén első alkalommal újra jelen legyen a közösség életében.

Vállalták, hogy feltérképezik az illegális szemétlerakókat, és azokat jelzik az illetékes önkormányzatoknak. A kisebb lerakatokat felszámolják, összeszedik a szemetet, valamint rendbe teszik a református és katolikus templom környékét, illetve a gondozatlan sírokat a temetőben. Mindemellett arra is vállalkoztak, hogy május 19-én és 20-án idős embereknek segédkeznek a fahordásban, -aprításban, illetve udvar-, és kertrendezésben.

Tavaly határon innen és túl összesen tizenkétezren csatlakoztak a Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok programhoz: akkor is több száz templom, játszótér és közpark szépült meg a két nap során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!