Bama.hu videó

2023.05.14. 10:51

Kalamáris Kvízest: kvízkereszt, vagy amit akartok (galéria és videók)

Nehéz volt szavakat találni a május 12-ei Kalamáris Kvízest után, hiszen annyival másabb élmény egy ilyen kikapcsolódási forma, mint egy buli a közeli szórakozóhelyeken. Megszűnt a külvilág, és mindenki átadta magát a játéknak, a jókedvnek.

cz. e.

Szűcs Edina, Arató Zsolt, Arató – Franyó Lívia

Mindaz, ami elénk tárult ezen a péntek estén, az 2022. április 8-án indult útnak a Kalamáris Vendéglőben. De az ötlet maga márciusban született meg Arató Zsolt, Arató-Franyó Lívia és Szűcs Edina fejében, akik leültek, hogy megbeszéljék, hogy milyen programot is lehetne a vendéglátóhelyen szervezni, amivel meg tudják mozgatni az embereket.

A kvízest megálmodóitól megtudtuk, hogy számos ötlet felvetődött, de végül Arató-Franyó Lívia dobta be azt, hogy mi lenne, ha kvízt szerveznének, hiszen az Pécsen elég jól működik. Ezután már csak egy napot kellett választani (péntek), és kitalálni a témát, ami végül a retro lett. Azért esett erre a választás, mert szerették volna a saját korosztályukat megszólítani.

Miközben beszélgettünk, folyamatosan érkeztek az emberek, a csapatok, és szép lassan meg is telt a hely. Teltház lett röpke fél óra alatt, majd elkezdődött a kvíz, ami nem egy vérre menő verseny, hanem szórakozás, közösségépítés.

– Öt témakörben is bizonyíthatnak a résztvevők: Pécs-Baranya, rajzfilmek, filmek, zene, az utolsó téma pedig folyamatosan változik, volt már elfeledett szavak, műsorvezetők és régi filmek híres nyomozói is. És azok, akik jönnek, ezeket nagyon bírják

 - fogalmazott Arató Zsolt.

A kvízest már első alkalommal bevonzotta az embereket, és várakozáson felül teljesített. A szervezők úgy gondolták, ha már harminc főt sikerül megmozdítaniuk, akkor az már nagyon jó, ehhez képest a duplája jött össze, és azóta ez a szám folyamatosan növekszik. Az emberek belelkesedtek, és az eddigi csúcs a csapatszámokat illetően 37 volt. De ki kellett találni egy szabályt, mert a Kalamárisba csak 22 csapat fér be, ezért vezették be a csapatsorsolást.
A kvíz híre szájról-szájra terjedt, és más vendéglátóhelyek is, a Bacchus Pince Étterem és a Kijárat is megkereste őket, hogy nem tartanának-e ott is ilyen esteket. És hát miért ne? – gondolták a szervezők, és idén ezeken a helyeken is elindultak a kvízek, amelyek szintén nagy népszerűségnek örvendenek. A Kijáratban sport, míg a Bacchusban egy vegyes kvíz zajlik – a retrotól napjainkig bármi szóba jöhet -, ahol még egy élőzenés bulival is készül mindig a hely.

A kvízestek megálmodóihoz mindig is közel állt a játék, szeretnek társasozni barátokkal, családtagokkal, gyerekekkel, és ők is részt vettek esteken, mielőtt sajátba vágtak.

És ahogy fogalmazták: „Nekik fekszik ez az egész kvíz dolog”. És az embereknek is, hiszen vannak olyan csapatok, mint például az 1. Osztály, akik már a kezdetek óta az est résztvevői. Szerintük ez a kvíz laza, kötetlen, nem vérre megy, hanem egy igazi szórakozás.

A XXIII. Kalamáris Kvízest győztes csapata
Fotó: A.F.L.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!