Bíznak a jó szélben

2023.05.25. 12:30

Két alkalommal is Orfűn látják vendégül a Kárpát-medencei Vitorlás Tábor résztvevőit (videó)

M. B. (forrás: pécsi újság.hu)

Fotó: Löffler Péter

Májustól augusztusig hét alkalommal Tihanyban, Orfűn és Mályiban csaknem 200 külhoni gyermek részvételével rendezik meg a Kárpát-medencei Vitorlás Táborokat.

Idén az első vitorlás tábor május 22-én nyílt meg Mályiban, ahová a kárpátaljai Beregszászból és Ungvárról, illetve az erdélyi Désről érkeztek felső tagozatos diákok.

A táborozókat felkereste a Kárpát-medencei Vitorlás Táborok megálmodója, Kollár Lajos, a Professzorok Batthyány körének elnöke és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke, akik elmondták, hogy ezúttal is sikerült forrást szerezni az eseménysorozat megszervezésére, így csaknem kétszáz külhoni fiatalt tudnak vendégül látni a nyár során. A táborozók magas színvonalú vitorlás oktatásban részesülnek és gyönyörű környezetben életre szóló élményeket is szerezhetnek.

A Kárpát-medencei vitorlás táborok következő időpontjai: Május 22-26.: Mályi. Június 5-9., Tihany. Június 5-9., június 12-16.: Mályi. Június 19-23., július 24-28., július 31. - augusztus 4.: Orfű. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!