Nem hiányzott a lovasbemutató sem

2023.05.29. 14:00

Kiderült, ki tölti legjobban a hurkát - Idén is vidáman telt a Pünkösdi Parasztpárbaj Somogyhárságyon (galéria)

M. R.

Forrás: Somogyhárságy Fejlődéséért Egyesület

Immár 23. alkalommal rendezték meg a hagyományos Pünkösdi Parasztpárbajt május 28-án Somogyhárságyon. A hagyományőrzés és a humor, a régi és a modern határmezsgyéjén helyet foglaló eseményre számos vállalkozó kedvű résztvevő érkeztett szerte az országból, sőt külföldi látogatókkal is találkozhattunk. Hagyományosan olyan feladatok során mérhetik össze tudásukat az érkezők, mint például hurkatöltés, fafűrészelés, tojásdobálás, petrencés rúd tartás, kukoricamorzsolás, vagy talicska-szlalom. A programot 1999-ben rendezték meg először, ekkor még országosan is újdonságot jelentett. Később többhelyütt kezdtek hasonló ötlet alapján, humoros, a paraszti kultúra elemeit felhasználó versenyeket. A somogyhárságyi ezek közül kiemelt érdeklődésnek örvend minden évben.

A szervezők, a Somogyhárságy Fejlődéséért Egyesület, idén is izgalmas programokkal készültek. A napot a délelőtt kezdődő főzőverseny nyitotta meg, amelyre idén még a tavalyinál is nagyobb számban jelentkeztek. A nap folyamán a gyerekeknek is sokféle időtöltési lehetőséget kínáltak, kézműves foglalkozások, játékos versenyek és szórakoztató tevékenységek várták a legfiatalabbakat.

A 11 órai ünnepélyes megnyitót és pünkösdi király koronázást követően a délutáni órákban különleges látványosságban lehetett része a közönségnek, ugyanis lovas kaszkadőr bemutatóra került sor. A Decsi fivérek színpadi produkciója 14 órakor következett, akik jókedvű zenés produkcióval érkeztek.

A délután folyamán zajlottak a csapatversenyek, amelyek eredményhirdetésére a késő délutáni órákban került sor. A versenyzők elismerésben részesültek és díjakkal gazdagodtak.Ezt követően folytatódott a műsor a Szomszédnéni Produkciós Iroda humoros előadásával, majd a PTE Brass Band és a Children of Distance koncertjeivel. Az estét tűzijáték színesítette, majd a bálban lehetett tovább szórakozni a késő esti órákig.

A kézműves vásár a látogatók számára különleges alkotásokkal és termékekkel készült. Emellett az idei Parasztpárbajon sem hiányozhatott a sörsátor, a hagyományos langalló, a bika-rodeó, a légvárak és a szalmába ugrás lehetősége sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!