Nyílt napot tartanak

2023.05.17. 13:20

Kinyitja kapuit szombaton a Pécsi Sörfőzde

Május 20-án ismét megnyitják a kapuikat a magyar kisüzemi sörfőzdék, hogy vendégül lássák a sörszerető közönséget. A Nyitott Főzdék Napjához Baranya vármegyében a Pécsi Sörfőzde is csatlakozott.

bama.hu (forrás: Pécsi Sörfőzde)

Forrás: Pécsi Sörfőzde

Nyílt napot tart szombaton a Pécsi Sörfőzde is az országos program keretében, összehangolt nyílt napot tartanak szombaton a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napjához csatlakozott a Pécsi Sörfőzde is - olvasható a sajtóközleményben.

Kereken húsz sörfőzde vesz részt idén a Nyitott Főzdék Napja programban, amelynek keretében az egész országban főzdelátogatásokkal, sörkóstolókkal és új termékek bemutatóival várják az érdeklődőket.

Ebben az évben több olyan kisüzemi sörfőzde is csatlakozott a kezdeményezéshez, amely még a rendszerváltás utáni első nagy sörfőzdenyitási hullám idején – immár harminc éve – kezdett működni. Ezekben azóta lezajlott egy generációváltás, és a jelenlegi, kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére is új termékekkel, a fiatalabb vállalkozásokhoz hasonló lendülettel vannak jelen a piacon – mondta Knap Gábor, a Nyitott Főzdék Napja főszervezője.

Programok a Pécsi Sörfőzdében

Pécsen – hasonlóan az ország már településeihez – főzdelátogatások várják a sörfőzdébe látogatókat. Az elsőre szombaton délelőtt 9 órakor kerül sor, és ezt a tervek szerint további hat alkalom követi.

A túrák előtt és után pedig lehetőség lesz sörkóstolásra a főzde kóstolóhelyiségében. További fogyasztáshoz pedig a PécsiSör terasz áll majd a vendégek rendelkezésére a sörfőzde belső udvarán, Nyitott Főzdék Napi árakon! A teraszon helyben sütött pizzák is készülnek, valamint élőzene is lesz!

A május 20-án nyitva tartó valamennyi sörüzemben a sörmester személyesen várja majd a vendégeket, akik megismerkedhetnek a sör alapanyagaival, az ital készítésének folyamatával és természetesen meg is kóstolhatják a helyben készült specialitásokat.

A Nyitott Főzdék Napja kiemelt témája idén a „gyümölcs és a sör”. Ebbe a tematikába illeszkedő söröket ezen a napon egyedi, kiegészítő címkével látják el. A sörfőzdék vendégei pedig, kizárólag a rendezvény hétvégéjén, a www.nyitottfozdeknapja.hu/szavazas oldalon voksolhatnak a számukra legkedvesebb termékre.

Az országos közönségszavazásban legnépszerűbbnek bizonyuló sör 2023 során egész évben viselheti a „Nyitott Főzdék Napja legnépszerűbb söre” medált.

A Nyitott Főzdék Napjához csatlakozott sörfőzdék és pontos programjaik, valamint a főzdelátogatásokra történő regisztráció a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!