Személyi változások

2023.05.04. 16:48

Már a választásokra készülődhetnek a Pécsi Vagyonhasznosítónál

Nem kizárt, hogy már a jövő évi választásra próbálnak spájzolni a Pécsi Vagyonhasznosítónál – értékelték a forrásaink azt, hogy információink szerint komoly személyi változások történtek a vállalatnál.

Bóka Máté

Fotó: Laufer László

A nemzeti oldal szerint ráadásul a cégnek úgy kellene kigazdálkodnia egymilliárdot, hogy arra nincs valójában forrása. 

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-nél már a 2019-es választás után is volt személyi „tisztogatás”, miután a volt vezérigazgatótól elköszöntek, akit fel is jelentettek a baloldaliak. Helyére luxusfizetésért, remek prémiumért nevezte ki Péterffy Attila pécsi polgármester Szabó Szilárdot, aki évente közel bruttó 38 millió forintot kereshet. A cégnél a második személy is közel annyit kap, mint az előző városvezetés idején a vezérigazgató, sőt egy ideig még egy HR-igazgatónak is fizettek nagyjából havi bruttó egymillió forintot úgy, hogy párhuzamosan a cégnél egy HR-vezető is tevékenykedett.

Fontos a barátság 

A Pécsi Vagyonhasznosítónál egyébként sem fukarkodtak, ha a vezetők jutalmazásáról volt szó, hiszen csak tavaly egymás között több mint 40 millió forintos prémiumot osztottak ki. Ilyen előzmények közepette értesültünk arról, hogy a cégnél több, régóta dolgozó, jellemzően nem csúcsvezetői posztban lévő kollégától búcsúztak el, amit azzal magyaráztak a forrásaink: nem kizárt, hogy a baloldal csak a hozzájuk teljesen lojális személyeket akar a PVH-nál látni. Ennek oka, hogy a közeleg a 2024-es választás, a vagyonhasznosítónak és az MSZP-sekkel baráti viszonyt ápoló vezérének pénzügyi szempontból is kiemelt szerepet szánhatnak.

Nem túl rózsás a helyzet

A cég azért is lehet kulcsfontosságú, mert még a Felügyelő Bizottságának az elnöke, Góbi János ügyvéd is ahhoz a körhöz tartozik, amelynek feje az a Bodnár Imre ügyvéd, aki városvezetők egyik politikai eszközeként működve tesz és tett feljelentéseket különböző személyek ellen.

Csakhogy a nemzeti oldal szerint a PVH-nál korántsem rózsás a helyzet. Annak ellenére sem, hogy az utóbbi időben megpróbálták felpörgetni az ingatlaneladásokat. A vállalatnak ugyanis a baloldali városvezetők döntése nyomán idén egymilliárd forintot kell kifizetnie azért, hogy a Tettye Forrásház irodaházát megvásárolják, erre pedig nem igazán van forrása a vállalatnak a jobboldal szerint.

Festékre már nem futotta 

A még elérhető legutolsó, 2021-ről szóló céges beszámoló szerint ugyan 320 milliós eredménnyel zárt a PVH a könyvelés szerint. Ám mégis különös, hogy például a Nick-tömb párkányainak felújításakor néhány milliót már nem áldoztak arra, hogy legalább pár vödör festéket felhasználva legurítsák a homlokzatot. Ha már komolyabb felújítást nem is végeztek el, a város főterén, a Széchényi téren álló lepukkant ingatlanok arculatán még egy tisztasági festés sokat segített volna, ráadásul lett is volna erre idő, hiszen közel fél évig voltak felállványozva. Ráadásul a megszépülő Régészeti Múzeumtól nem messze lévő romos homlokzatok éles kontrasztot jelentenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!