Infók az utakról

2023.05.23. 08:40

Útlezárások nehezítik a közlekedést Baranyában

Számos helyen dolgoznak, emiatt útlezárásokra számítsanak a közlekedők.

zs. j.

Fotó: Ground Picture

Mi nehezíti a közlekedést Baranyában és Pécsen:

A 6-os főúton

- Dunaszentgyörgy déli határában, az új 512-es főút csomópontját építik. A 122-es km-nél félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra készüljenek!

- a 65-ös főút csomópontjánál ma aszfaltoznak. A 143-144 km között sávlezárás mellett dolgoznak, szükség esetén jelzőőrök segítik a közlekedést.

Pécsen, a várostól délre, az 58-as főúton vízközmű építési munkákat végeznek, az őszig tartó munkálatok a 8-as és a 12-es km között fokozott figyelmet követelnek!

Útépítés, csatornázás:  Almamellék, Cserdi, Abaliget, Kacsóta,  Gerde, Bisse, Csányoszró, Nagycsány, Birján, Töttös, Bezedek, Sátorhely

Pécs

Mária utca: Folytatódnak a Mária utcai gázvezeték felújítási munkálatai. Ezúttal a Kisflórián utca és a Szent Mór utca közötti szakasz van lezárva, beleértve a Szent Mór utcai csomópontot is. A Mária utca a Széchenyi tér irányából zsákutca. A Bástya utca és a Majorossy utca az Ágoston tér irányába újra járható lesz. A János utca forgalmi rendje módosul, zsákutca lesz és csak a Nagyflórián utca irányából lehet megközelíteni.

Aidinger János utca: Folytatódik a megsüllyedt aknafedlapok és víznyelők javítása. A munkálatok – pontszerű lezárások mellett, több ütemben zajlanak majd. A munkaterületek mellett ideiglenesen félpályás forgalomkorlátozásra, útszűkületre lehet számítani. A javítások várható befejezésének dátuma június 30.

Kiss Ernő utca: A munkálatok során szakaszos korlátozásokra lesz szükség, a beruházás ütemezetten valósul meg. A víziközmű-rekonstrukció keleti irányból, a Vadász utcai kereszteződéstől indult március végén és fokozatosan halad nyugat felé. A Kiss Ernő utcában – a Vadász utcától a Vöröskereszt utcáig tartó szakaszon – cserélik a víz- és a szennyvízvezetékeket, nyílt árkos technológiával.

Szigeti út: A nyugati kerékpárút folytatásaként 600 méter hosszon újabb irányhelyes kerékpárút épül a Szigeti úton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!