Bama.hu videó

2023.06.10. 20:00

Hangulatos programok fogadták a vendégeket a pincesoron - galéria és videó

Bár szombat délután többször is eleredt az eső Villányban, a pincesoron zene, zenés-táncos műsor, finom borok, mini kirakodóvásár és veterán autócsodák várták a vendégeket.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Zs. K.

Másodszor rendezte meg a Villányi Pincesor Turisztikai Egyesület a „Ha szombat, akkor is Villány” programot, melynek keretében délután a Diófás téren a Szürkeverebek Jazz Band adott koncertet, majd a Kapronczai Táncegyesület táncos felvonulása következett, végig a pincesoron. A zenét az egyesület technikai megoldásának, és a pincékhez elhelyezett hangfalaknak köszönhetően mindenhol hallhatták a vendégek. A lezárt Baross Gábor utcán emellett az Old Timer Club Pécs veteránautói is felsorakoztak. 

A műsorok és a háttérzene közben 16 órától 18 óráig Happy Hourst hirdettek a pincesor vendéglátói, ennek keretében a résztvevő pincészetekben 50% kedvezmény járt a megjelölt termelői borok árából.

Aki most nem Villányban töltötte a szombat délutánt, annak sem kell csüggednie, hiszen a Villányi Pincesor Turisztikai Egyesület idén még négyszer szervez hasonló programot, legközelebb július 29-én. Ekkor a „Ha szombat, akkor is Villány” rendezvénysorozat részeként „Villányi félrelépés, terítéken a fehér borok” címmel csábítják a borkedvelőket a városba (ahol főként a vörösborok dominálnak). Ezután augusztus 19-én kenyérünnepre, szeptember 23-án szüreti mulatságokra, október 21-én pedig TÖKölök elnevezésű „Ha szombat, akkor is Villány” programra invitálják a vendégeket. 

Latin-amerikai táncokkal kápráztatták a közönséget

A Kapronczai Táncegyesület tagjai sambát táncolva vonultak végig a pincesoron, illetve több helyen megálltak, és latin táncokkal – cha-cha, rumba, jive – kápráztatták el a közönséget. Júliusban egyébként Szigetvár testvérvárosában, Eppingenben (Németország) fognak hasonló utcahangulatot varázsolni egy ottani rendezvényen, így ez kiváló főpróba is volt számukra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!