Gábor, aki Pál volt

2023.06.17. 21:30

Hármas emberölés miatt körözték a pécsi rikkancsot

A fővárosi lapokat példányonként vásárló pécsi közönség legnagyobb része ismerte Gábor rikkancsot, aki reggeltől késő estig újságot árult. Kiderült, miért kereste őt a rendőrség. Mindezt 100 éve írta a Dunántúl.

Zsigmond József

A miskolci törvényszéktől megérkezett a távirati értesítés, amely végre felfedte a való tényállást Gábor rikkancsról, írta a Dunántúl 1932-ben. Most már érthető, miért volt szüksége arra, hogy együgyűnek tetesse magát, állandóan attól félt, hogy valaki leleplezi.

Gábor rikkancs, valódi néven Kovács Pál 1900-ban született Geszten, ahol 18 éves korában beleszeretett Molnár András ottani gazda 17 éves Erzsébet leányába. A szülők azonban nem akarták hozzáadni a leányt. Kovács Pál efelett való elkeseredésében 1919.november 10-én agyonlőtte Molnár Andrást, ennek feleségét és 17 éves Erzsébet leányukat. A miskolci királyi törvényszék a 18 éves fiatalembert 15 évi fegyházra ítélte, a büntetés kitöltése elől azonban megszökött.

Kovács Pál a harki büntető intézettől szökött meg, oda kísérendő - szólt a végleges ítélet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!