A kistelepülésekre is fókuszálnak

2023.06.12. 18:50

Megtartotta tisztújító közgyűlését a tudományos társulat

A Magyar Történelmi Társulat Dél-dunántúli Csoportja június 1-jén tartotta tisztújító közgyűlését a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. A Társulat a legkorábban – 1867-ben – alapított, ma is működő tudományos társulat Magyarországon, dél-dunántúli csoportja 1954-től működik. 

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A rendezvény keretében elsőként Vonyó József egyetemi tanár tartott a dél-dunántúli csoport történetéről átfogó beszámolót, majd Fodor Pál kutatóprofesszor, a Magyar Történelmi Társulat májusban megválasztott elnöke: A „szent háború” keservei: Egy prófétai ivadék megpróbáltatásai a magyar végeken címmel tartott előadást. A sor Lengvári István beszámolójával zárult, amely a csoport 2016-2023 közötti tevékenységéről szólt.

A tisztújító közgyűlésen a választás eredményeként a csoport örökös tiszteletbeli elnöke Vonyó József, elnöke Kaposi Zoltán lett. A megyei elnököknek Lengvári István (Baranya), Halász Imrét (Zala), , Várady Zoltán (Tolna) és Polgár Tamást (Somogy) választották meg.

Az eseményen az új elnök elmondta, hogy tevékenységében a kistelepülésekre is fókuszáló programokat szeretne megvalósítani, és beszámolt az augusztusban Nagyatádon tartandó történésztábor előkészületeiről is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!