Összeül a testület

2023.06.27. 16:20

Megújulhat a Rákóczi utca egy szakasza Siklóson

Több fontos napirendet is tárgyal a siklósi képviselő-testület csütörtökön.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Csapó Balázs

– Több ponton, illetve több okból módosítanunk kell az idei költségvetést. Egyrészt a terveinkhez képest szerencsére alacsonyabbak a közüzemi díjak, mondhatjuk, hogy az első félévben egy kicsit konszolidálódott a helyzet, így itt csökkenteni tudjuk az előirányzott keretet, más sorokon viszont növelnünk kell a kiadási oldalt. Tárgyalunk majd például a civil szervezetek, kulturális és sportegyesületek kiegészítő támogatásáról, hiszen az év elején azt mondtuk, hogy ha mód és lehetőség lesz rá, akkor kiegészítjük a korábbi, csökkentett támogatási összegeket

 – mondta Riegl Gábor, Siklós polgármestere.

A sportegyesületek, illetve sporttevékenységeket végző szervezetek között további 5,8 millió forintot, a kulturális és más civil szervezetek között a korábbi kereten felül egymilliónegyvenezer forintot terveznek szétosztani. 

– Örömteli hír, hogy további útfelújításra is áldozunk idén, ugyanis a Rákóczi utca, Dózsa és Széchenyi utca közötti szakaszának rendbetétele nem várhat tovább. Nagyon rossz állapotban van, így egy 15 millió forintos nagyságrendű összeget különítünk el erre, ebből az összegből szeretnénk ezt az útfelújítást még idén, illetve ha lehet, akkor már a nyáron elvégezni. Emellett ismételten pályázni szeretnénk a családbarát munkahely kialakítását célzó felhívásra, és a nyári diákmunka lehetőségével kapcsolatban is döntést hozunk majd – tájékoztatott a városvezető.

A Közút is felújít

A Magyar Közút Zrt. pályázati támogatást nyert Siklós két belterületi útjának felújítására. Ennek köszönhetően felújítják a Baross Gábor utca a kórháztól a Siklós tábláig terjedő szakaszát, valamint a Széchenyi utca rossz burkolatú szakaszát, egészen az elkerülő útig. Ez a két szakasz közel 3 km. Várhatóan a nyár végére elkészülnek a tervek, a kivitelezés pedig a 2024-2025. években várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!