Lovagi torna indul

2023.06.23. 13:20

Repkednek majd a sólymok a Máré-várban

Hamarosan indul a lovagi torna a Máré-várban, a Siklósi Sárkányos Lovagrend, a Corvi Belli, valamint a Compagnie d’Noire részvételével. Június 24-én 21 órától, idén is Szent László emléke előtt tisztelegnek a programon, amely a múzeumok éjszakájával .

Mohay Réka

 

– Szent László az egyik (ha nem a legnagyobb) ikonikus alakja a magyar történelemnek, ez mellett magyar katona szent is. Ezért is választhattuk volna, de a válasz sokkal egyszerűbb. Személyesen is nagy tisztelője vagyok a nagy királynak. Sőt, egy  magyaregregyi mondában is maradt fent példa arra, hogy László király a környező erdőkben vadászott egyszer annak idején, így a helyszínhez is kapcsolható a szent király alakja – mondta el Benjamen de Noire, a házigazda csapat alapítója.

A programon solymászati bemutatóra is sor kerül.

– A sólyom misztikus állat, mely a magyar mondakörökben gyakran megmutatkozik, szimbolikus jelentőségű. Az előadásban ezért is  kapnak meghatározó szerepet, illetve külön látványelemként is gazdagítják a szombati műsorunkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!