Ünnepség

2023.07.04. 13:40

Emléktáblát avattak a határ mellett, Zrínyiújváron

A Zrínyi család tiszteletére avattak emléktáblát az őrtilosi Zrínyiújváron, többek között a Horvát Köztársaság európai uniós tagságának 10., Muraköz megye 30 éves tevékenységének, illetve a Zrínyi Gárda fennállásának 20. évfordulója alkalmából.

Mohay Réka

Az emléktábla felirata horvát, magyar és angol nyelven egyaránt látható, emlékeztetve a Zrínyi család nemes múltjára. Az avatáson a helyi, Zrínyi Kadétok Hagyományőrző Egyesület tagjai mellett a szigetvári Zrínyi-vár küldöttsége is részt vett. A táblavatásról a Zrínyi Kadétok Hagyományőrző Egyesület számolt be a minap Facebook-oldalán. 

Az emléktábla avatásán többek között beszédet mondott Kelei Zita, Őrtilos polgármestere, Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézetének Főigazgatója, Duro Bell, a csáktornyai Zrínyi Gárda elnöke, Matija Posavec, Muraköz megye ispánja és Drago Horvat főkonzul.

Az ünnepségen a murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola diákjai is megemlékeztek gróf Zrínyi Miklósról. Az emlékoszlop felirata szerint az emléktáblát a hálás horvát nép emelte – számolt be az eseményről a Zrínyi Kadétok csapata a közösségi oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!