Újabb útlezárások

2023.07.01. 15:22

Hétfőtől ideiglenes forgalmi rend lép életbe a pécsi Megyeri úton

A beruházás során Pécs kerékpárút hálózata az Expo Center és a Verseny utca között, a Verseny utcában, valamint a Verseny utca és a Szigeti út között új kerékpárforgalmi létesítmény megépítésével bővül. A beruházás a Megyeri úton lehetőséget biztosít az úttest és a járdák megújítására is, valamint ezen területek vízelvezetési problémáit is kezeli – áll a pécsi önkormányzat sajtóközleményében.

Bama.hu

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Mint írják, az útburkolati felújítások a Megyeri úti iparvágány és a Verseny utca között, a Megyeri úton a Mártírok útja és az Athinay út között valósulnak meg. A közlekedésbiztonsági fejlesztés részeként kerékpáros átvezetés készül:

  • a Megyeri út – Füzes dűlő;
  • a Megyeri út – Tüzér utca;
  • a Megyeri út – Verseny utca;
  • a Megyeri út – Mártírok útja;
  • a Megyeri út – Athinay út;
  • a Megyeri tér – Szigeti út csomópontokban.

Közlekedésbiztonsági szempontból a projekt részeként a Megyeri út – Mártírok útja csomópontban a vasúti sorompóval összehangolva új forgalomirányító jelzőlámpát üzemelnek be. A beruházás során a közvilágítás is megújul, a fejlesztés közműépítési munkálatokkal, valamint a forgalmi rend változásával valósul meg.

A kivitelezési munkálatok ideje alatt ideiglenes forgalmi rendre kell számítani. A munkálatok a Megyeri út – Tüzér utca csomópontban indulnak 2023. július 3-án.

A fejlesztés indulásával a Megyeri úti közműrekonstrukció miatt sárgán villogó Expo Center melletti jelzőlámpával párhuzamosan a Megyeri út – Tüzér utcai jelzőlámpa kikapcsolásával is számolni kell. A jelzőlámpát a fejlesztés részeként teljesen átalakítják a kerékpárosok biztonságos átvezetése érdekében.

Az építési munkák miatt a Megyeri úton útszűkület várható a Megyeri út – Tüzér utca csomópontban, amely a közlekedést csak részben befolyásolja, ezért kérjük, itt is fokozott figyelemmel közlekedjenek. A részleges forgalomkorlátozásban érintett építési munkák 1. ütemében lezárják a Megyeri útról északi irányból érkezők számára a jobbra kanyarodó sávot (a Tüzér utca irányába), továbbá a Tüzér utcából a Megyeri útra balra kanyarodók sávjában is lezárásra lehet számítani.

Az építési munkálatok ideje alatt jellemzően útszűkületre és 30 km/óra sebességkorlátozásra kell számítani, valamint úton folyó munkavégzésre.

Az építések miatt előreláthatóan nem lesz teljes útlezárás. A pályaszerkezet megbontásával, valamint az aszfaltozási munkálatokkal járó tevékenységek idején félpályás lezárásra, továbbá jelzőőrös, vagy jelzőlámpás forgalomirányításra kell számítani. Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a munkavégzéssel érintett területeken fokozott körültekintéssel közlekedjenek.

A fejlesztéshez kapcsolódóan több helyen a járdaburkolatokat is helyreállítják, azonban a kivitelezés teljes ideje alatt legalább az út egyik oldalán a gyalogos forgalom közlekedésének feltételei minden esetben biztosítottak lesznek. A csomópontépítések során a jelzőlámpás forgalomirányító berendezések működése szünetelni fog, a kereszteződések átjárhatósága a kivitelezés időszakában minden esetben biztosítani fogják, viszont a fokozott körültekintés és egymásra figyelés elengedhetetlen a kivitelezéssel érintett területen a forgalom valamennyi résztvevőjétől.

A beruházás kivitelezése tervezetten 2023 novemberében fejeződik be. Összefoglalva, a projektben több közlekedési csomópont közlekedésbiztonsági fejlesztése valósul meg, nagyságrendileg 0,3 km hosszú útszakasz fog megújulni, továbbá legkevesebb 1,5 km hosszon irányhelyes kerékpáros létesítményt építenek és jelölnek ki.  

A fent megjelölt időszakban a KEHOP víziközmű-rekonstrukciós projekthez kapcsolódó munkálatok is ütemezetten zajlanak a városban. Fontos figyelembe venni, hogy a Verseny utcai munkálatok rövid ideig befolyásolhatják a Megyeri út ideiglenes forgalmi rendjét. A Verseny utcai víziközmű-fejlesztések 2023. július 17–31. között a Közraktár utcai szakaszon félpályás útlezárás mellett zajlanak, amelyek szintén ideiglenesen forgalmi rend változást eredményeznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!