Üzentek Péterffy

2023.08.03. 07:00

LMBTQ-propaganda: még gyerekeknek szóló programot is szerveznek a Pécs Pride előtt

Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke szerint a pécsi kisgyerekeket is nyíltan kipécézte magának az LMBTQ-lobbi, a baloldali városvezetés pedig asszisztál ehhez a háttérben.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler Péter

Mindezt az követően közölte nyílt levelében, hogy kiderült, a közelgő Pécsi Pride előtt egyfajta felvezetésként úgynevezett Szivárványos Napot akarnak tartani augusztus 19-én Pécsett, a Civil Közösségek Házában. 

A Freedom Club Magyarország és az Amnesty International Magyarország rendezvényének ismertetője szerint kiállítást mutatnak be „fontos LMBTQ+-emberekről az Ókortól kezdve napjainkig, miközben a legkisebbek egy kreatív sarokban töltik el az időt, a nagyobbak pedig akár kvízeznek, akár a drag fotósarokban kreálnak ruhakölteményeket”. 

A dragqueenek olyan férfiak, akik nőnek öltözve mutatnak be sokszor szexuális töltetű műsort, táncokat. Közismert, hogy idén a Pécsi Pride szervezői olyan időpontra tették a programjukat, amely találkozik a Pécsi Napokkal is, s bár az útvonalukat módosították, de az időpontot meghagyták. 
Kővári ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a hiába szólították fel a pécsi melegfelvonulás szervezőit és a városvezetést arra, hogy ne a Pécsi Napok ideje alatt rendezzék meg a programot, szerinte „fütyültek a pécsiekre, és kiderült az is, az egészet előre egyeztették a városvezetéssel”. 

– Emiatt a több mint kétezer éves városunkat elkordonozott belvárosban, elkordonozott Tettyén kénytelen majd ünnepelni több ezer pécsi, kicsik és nagyok egyaránt, miközben egy szélsőséges szexuális kisebbség foglalja el a fél belvárost és a Tettyét, majd „ünnepli meg a szabad szerelmet” a pécsiek pénzéből működő Zsolnay Negyedben – fogalmazott. – Elvárom, hogy Péterffy Attila haladéktalanul cselekedjen, és elvárom, hogy erről részletesen tájékoztassa a pécsieket is

 – tette hozzá. 

A szocialistákhoz köthető, a baloldali önkormányzat által megbízott Publicus Intézet kutatásából egyébként kiderült, hogy tízből hat pécsi ellenezte, hogy a baranyai vármegyeszékhely adjon otthont a vidéki melegfelvonulásnak, mondván az ártana Pécs megítélésének, ha hasonló rendezvényt szerveznének a városba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!